Lotte Nijborg
Lotte Nijborg Love 18 jul 2015

Waarom het juist awesome is om een beetje raar te zijn

Raar zijn is awesome, raar zijn is leuk. Vroeger werd je er wel eens mee gepest. Mensen konden je namelijk niet helemaal begrijpen. Maar nu je ouder bent geworden, begin je in te zien dat het juist fantastisch is om een beetje raar te zijn. En dit is waarom:

Imperfectie is perfectie

Inmiddels loop je waarschijnlijk lang genoeg rond op deze aardbol dat je erachter bent gekomen dat niemand perfect is. Perfectie bestaat niet, behalve in de zin dat perfectie voortkomt uit imperfectie. Imperfecties zijn prachtig. Ze maken jou tot wie je bent. Hoe saai zijn ‘perfecte’ mensen? ‘Perfecte’ mensen moeten waarschijnlijk weer dealen met het feit dat ze zich kapot vervelen. Een beetje gek of anders zijn maakt het leven juist spannend.

Je leert omgaan met het leven

Stel je voor dat alles maar van een leien dakje gaat. Handig is het zeker, maar leer je zo wel over het echte leven? Tegenslagen horen erbij. Je kunt niet overal bij passen. Zie het als iets moois dat jij een beetje gek bent, een beetje anders. Wie wil er nu precies zijn zoals de rest?

Rare mensen zijn de leukste mensen

Rare mensen hebben altijd wat te melden. Ze denken altijd anders dan de rest en hebben daarom een super interessante kijk op de wereld. Je moet ook wel een beetje raar zijn wil je kunnen begrijpen hoe raar de wereld zelf eigenlijk in elkaar zit.

Reageer op artikel:
Waarom het juist awesome is om een beetje raar te zijn
Sluiten