Lotte Nijborg
Lotte Nijborg Love 5 feb 2015

Waarom ‘het ligt niet aan jou, het ligt aan mij’ een prima reden is voor een break-up

Hoewel we het nu beschrijven als één van de grootste break-up cliché's en werkelijk niemand het chill vindt om te horen, is de 'het ligt aan mij en niet aan jou' toch stiekem een hele normale reden om uit elkaar te gaan. Waarom? Dat leggen we je even haarfijn uit:

We zijn niet voor iedereen

Hoewel het inderdaad nog steeds kan dienen als een slap excuus, hoeft het dat echt niet per se te zijn. Soms is een break-up onvermijdelijk omdat jullie niet voor elkaar bestemd zijn. De ander kan nog zo perfect zijn, soms is het gewoon geen match. En weetje? Daar is niks mis mee, behalve dat het jammer is. Daar ga je al.. ‘het ligt écht niet aan jou’.

Het is eigenlijk een beetje suf om maar te denken dat we bij bijna iedereen passen. Daarbij is het goed mogelijk dat de ander teveel andere dingen aan zijn hoofd heeft waardoor jij niet uit de relatie kan halen wat je eruit wíl halen. Is dat de ander zijn probleem? Niet echt dus. Gaan we alweer..’het ligt aan mij’.

Druk leven

Daarnaast zijn we druk met ons eigen leven. We willen veel. Sociaal zijn, werken, sporten, familie, noem het maar op. Een relatie ernaast onderhouden is een hele klus en daardoor kan het zijn dat je soms bedenkt dat het nu tijd is om met jezelf bezig te zijn en niet met een ander.

Het is niet meer dan logisch gewoon na je werk naar huis te gaan en Youtube filmpjes te kijken. Omdat jij daar zin in hebt. In plaats van zin om nog leuk te doen tegen iemand na een lange vermoeiende dag. En wie ben jij dan om iemand te lang de illusie te geven dat het wel leuk is om nog met jou te hangen na je werk? En voor de laatste keer, ‘het ligt écht niet aan jou, het ligt aan mij’.

Accepteer dat niet iedereen voor elkaar gemaakt is en dat het beëindigen van een relatie soms echt door jou zelf kan komen. Leg dat hem maar eens uit, de volgende keer..

Reageer op artikel:
Waarom ‘het ligt niet aan jou, het ligt aan mij’ een prima reden is voor een break-up
Sluiten