Yasmine Esser
Yasmine Esser Life 9 jul 2016

Waarom het o-zo fijn is om als single te wonen met een huisdier

Single zijn en alleen wonen is héérlijk. Je kunt diagonaal in bed liggen. Chips eten voor avondeten én ontbijt zonder dat iemand zeurt. En helemaal zelf bepalen wanneer je de kleding die door je huis slingert opruimt. Maar als single je huis delen met een huisdier is nog veel beter en gezelliger. En dit is waarom:

Je trouwe vriendje geeft structuur aan je leven

Je zorgt iedere dag voor je hond, kat of cavia. Iedere dag geef je hem te eten en te drinken. Je maakt driemaal daags een wandeling met je hondje. Je verschoont de kattenbak. En je zorgt dat je cavia nog genoeg zaagsel en stro heeft.

Het is een dagelijkse routine om voor je huisdier te zorgen. Het geeft structuur aan je leven. Want eh, ja, die ontbreekt verder best wel. Aangezien jij vrij door het leven gaat.

En dankzij je huisdier begin je altijd de dag met frisse moed. Want soms heb je geen zin om uit bed te komen. Maar op zulke off days laat je je niet kennen. Want je huisdier heeft je nodig en daarom sta je toch op.

Je bent nooit alleen

Dat ligt natuurlijk voor de hand. Maar het is echt heerlijk dat er altijd iemand in de buurt is.

Wat is het fijn dat als je thuis komt je hond of kat al achter de voordeur staat te wachten. Vol enthousiasme en helemaal happy dat je weer thuis bent.

Als single ben je heus niet eenzaam, maar soms heb je gewoon even geen zin om alleen thuis te zitten. En je vriendinnen zijn natuurlijk hartstikke lief, maar die zie je ook niet íedere dag. Daarom is het zo fijn om een huisdier te hebben. Hij wil je áltijd zien. Je kunt tegen ‘m aankletsen zoveel als je wilt. Je kunt telkens hetzelfde verhaal vertellen over je ex, die ene scharrel of je moeder. En hij vindt het iedere keer weer geweldig.

Je raakt in contact met andere mensen

Vooral als je een hond hebt. Want hoe vaak komt het wel niet voor dat wildvreemden jouw lieve beestje even willen aaien? Of dat je in gesprek gaat met andere mensen met een hond tijdens één van je wandelingen? Een hond hebben is echt zó gezellig. Misschien loop je zelfs nog de ware tegen het lijf.

Een dag alleen thuiszitten voelt nooit zielig

Want er is iemand die er heel blij van wordt als jij een dag geen sociale verplichtingen hebt. Soms is het mooi weer, maar heb je eigenlijk veel meer zin om op de bank te liggen met je kat. En je kat zal dat niet veroordelen, maar alleen maar toejuichen. Of je gaat gewoon alleen een lange wandeling maken over het strand met je hond. Daar wordt hij heel gelukkig van. En jij ook natuurlijk.

Je weet dat iemand je nodig heeft

Je huisdier kan namelijk letterlijk niet leven zonder jou. Je hond of kat heeft je nodig. Jij bent namelijk degene die hem eten geeft en verzorgt. Stiekem is het best een fijn gevoel dat iemand jou nodig heeft in deze wereld.

Vond je dit artikel leuk? Dan wil je dit misschien ook lezen: Hoe het kan dat mannen net elastiekjes zijn en op een gegeven moment altijd terugkomen

Reageer op artikel:
Waarom het o-zo fijn is om als single te wonen met een huisdier
Sluiten