Lotte Nijborg
Lotte Nijborg Love 7 nov 2015

Waarom het oh zo heerlijk is om in je weekend een avond op de bank door te brengen

Het is weekend. En in dat weekend hebben we altijd het gevoel dat we zoveel mogelijk leuke dingen willen/moeten doen. De tijd die we 'vrij' hebben van het werk hebben moét optimaal benut worden. Je plant je weekend dan het liefst ook stampvol, zodat je in de aanloop naar het weekend toe kunt genieten van alle dingen die er komen gaan, en na het weekend geweldige verhalen kunt vertellen bij het koffiezetapparaat. Want stel je voor dat je moet zeggen dat je niets hebt gedaan..

Maar toch kan dat avondje bankhangen je héél veel goed doen. Alleen hebben we soms het gevoel van niet. Het besef dat je een avondje niets gaat doen kan namelijk heel onwennig voelen. De meeste twentysomethings zijn altijd op pad, hebben altijd een volle agenda in het weekend waarvan bankhangen geen onderdeel is. Onder het motto ‘je bent maar één keer jong’ gaan we allemaal door tot het bittere eind.

Maar mocht je nou een avondje bankhangen hebben gepland, dit is waarom het écht fantastisch is:

Je hebt ein-de-lijk alleen tijd

De hele week dartelen collega’s of studiegenoten om je heen, ’s avonds heb je afgesproken met vriendinnen, zit je met vriendlief op de bank en ben je druk bezig om de je kennissenkring ook nog zo groot mogelijk te houden. Hang een avondje op de bank, en je hebt tijd met jezelf. Even geen gedoe om je heen, geen gesprekken die je moet voeren. Gewoon even tijd voor jou alleen. Smeer een maskertje op je hoofd, wordt verliefd op je afstandsbediening of knuffel met je laptop op schoot en zet een goede serie op.

Als je liever niet alleen bent; bankhangen met een vriendin is quality time pur sang

Je hoeft echt niet altijd met vriendinnen op pad om het gezellig te hebben. Trek lekker een grote trui aan en een chillpants en plof samen op de bank. Daar kan prima een wijntje bij en wat lekkers. Kijk samen naar heerlijke programma’s zoals Ik Hou van Holland, of zet een fijne film op (Magic Mike XXL is echt een aanradertje). Je kunt ongestoord praten (je kunt elkaar goed verstaan) en roddelen (niemand die het gesprek op kan vangen). Quality time!

Je kan alles eten en drinken wat je maar wil

In een restaurant of kroeg kun je echt niet zomaar even een cupcake bij je wijntje bestellen, of een reep chocola bij je Gin Tonic. Thuis kan dat allemaal wel. En als je dan nog niet genoeg hebt gehad kun je prima nog een zak drop wegkauwen tussendoor. Niemand die moeilijk doet.

Je hebt een minder grote kans op een kater en bent daardoor een stuk fitter de dag erna

Wist je dat een beetje op tijd uit je bed gaan in je weekend ontzettend lekker kan zijn? Je kent vast wel van die avonden dat je tot heel laat hebt doorgehaald en daarna een gat in de dag slaapt. Je wordt wakker om een uurtje of 14:00 uur en beseft je dat je dag al bijna voorbij is. Zonde. Grote kans dat je eerder in je bed ligt en minder drinkt als je thuis blijft. En dat vindt je lichaam erg fijn. En jij de volgende dag ook. De hele dag voel je je fit, kiplekker en kun je alles doen wat je nog wil doen zónder kater.

Je hoeft niet meer naar huis

Want je bent al thuis. Je hoeft niet meer de regen door, je hoeft niet meer de kou in, je hoeft geen ellenlange fietstocht te ondergaan. Nee, je kunt gewoon naar je slaapkamer wandelen en in bed ploffen. Luxe. Pure luxe.

Je bespaart geld

Zelf boodschappen doen kost je minder geld dan wanneer je ergens gaat eten en daarna nog drankjes gaat doen. En van dat geld dat je bespaart kun je veel leukere dingen doen. Zoals die nieuwe jas aanschaffen, een stel prachtige laarzen of die tas die je zo graag wilde hebben. Of je kunt natuurlijk sparen voor een vakantie. Want daar zijn we allemaal wel aan toe.

Je komt tot rust

Geen drukte van een kroeg om je heen, stinkende lijven van het zweet, geen harde muziek, geen vervelende mannen die wat van je willen en al helemaal geen bier dat letterlijk om je oren vliegt. Thuis kom je tot rust. Kaarsjes aan, lichten dimmen, met een dekentje op de bank en genieten maar.

Kortom, sta je bij dat koffiezetapparaat op het werk maandag en vraagt iemand hoe je weekend was en wat je precies hebt gedaan? Zeg dan met trots en een opgeheven hoofd dat jij een avondje hebt bankgehangen. Want dat was de beste beslissing die je het hele weekend hebt genomen.

Reageer op artikel:
Waarom het oh zo heerlijk is om in je weekend een avond op de bank door te brengen
Sluiten