Yasmine Esser
Yasmine Esser Love 21 okt 2015

Waarom het totaal niet erg is als je relatie snel gaat

Soms ben je maanden lang met iemand aan het daten en loopt het uiteindelijk op niets uit. En soms weet je het meteen. Je komt hem tegen en drie maanden later heb je je huur op gezegd en heb je een datum geprikt om je spullen naar zijn appartement te verhuizen. Je familie en vrienden waarschuwen dat je te snel gaat. Is dat zo?

Op één of andere manier voelt alles goed. Natuurlijk, in het begin van een relatie is alles wat hij doet leuk en alles wat hij zegt lief. Maar het gevoel dat je nu hebt, heb je nog nooit bij een andere man gehad. Er was altijd wel iets wat niet klopte, wat sluimerde op de achtergrond, iets waar je je aan ergerde. Nu denk je alleen maar: ik laat hem nooit meer gaan.

Oh, het is heus niet allemaal koek en ei. Jullie hebben discussies gehad. Maar die hebben jullie ook weer goed gemaakt. Meer dan goed, tussen de lakens. En het gekke, zelfs de ruzie voelde goed, want je kon 100 procent jezelf zijn.

Je vriendinnen en je ouders zien hoe goed je je voelt. Hoe je weer straalt sinds je hem hebt ontmoet. Soms leek het of je in een donker dal zat, maar nu lijkt alles helder. Ze zijn blij voor je.

Maar ze maken zich ook zorgen. Gaat de relatie niet in een sneltreinvaart? Vanwaar die haast? Als je zeker weet dat je bij elkaar blijft, waarom zou je het dan niet rustiger aan doen? In die paar maanden kun je elkaar toch nooit écht kennen?

‘Normaal’ bestaat niet in de liefde

Wij zeggen: bepaal je eigen standaard, want er zijn geen vaste regels. Waarom zou je wachten met zeggen dat je van elkaar houdt tot er minstens een half jaar is verstreken? Als je het voelt, zegt het. Geen relatie is hetzelfde.

Tijd zegt niets

Je kunt niet aan de tijd aflezen hoe succesvol je relatie is. Als mensen vragen hoe lang jullie samen zijn en je kunt zeggen ‘vier jaar’ is dat dan een prestatie? Zegt dat iets over hoe fijn jullie het hebben samen? Maak geen beslissingen op basis van tijd. Maak serieuze beslissingen als het voor jullie tijd is.

En als het toch niet werkt?

Ja, dan werkt het niet. Daar ben je dan des te sneller achter en heb je dus eigenlijk tijd bespaard. Maar laten we daar niet aan denken. Jij voelt je een beter persoon door hem. Samen voelen jullie je fantastisch. Ga er gewoon voor.

Als jullie elkaars lichaam nog aan het verkennen zijn…

Vraag hem dan ook eens je op deze zeven onverwachte hete plekjes te kussen en strelen.

Reageer op artikel:
Waarom het totaal niet erg is als je relatie snel gaat
Sluiten