Waarom het zo belangrijk is van je eigen lichaam te houden

Wij snappen het heel goed dat het lastig is om van je lichaam te houden als je alsmaar overspoelt wordt door het 'zogenaamde' ideaalbeeld van de maatschappij. Ieder lichaam is mooi. Wat voor maat of vorm dan ook.

Daarom is het extra fijn als er een moment komt waarop je in de spiegel kijkt en echt tegen jezelf kunt zeggen dat je tevreden bent met jezelf. Met wie je bent en hoe je lichaam eruit ziet. Dan gaat er een hele fijne wereld voor je open:

1. Sporten doe je omdat je het leuk vindt en niet alleen om af te vallen

Als je eenmaal van je lichaam gaat houden dan betekent het niet dat je nooit meer de sportschool gaat bezoeken. In tegendeel, sporten geeft je energie en kracht. Dit geeft een heerlijk gevoel. Even sporten in de ochtend en dan knallen op werk. Je houdt van je lichaam en de energie en rust die sporten met zich meebrengt. Je realiseert dat je gezonde dingen wilt doen voor jezelf omdat je er beter door gaat voelen in plaats van dat je het doet omdat je het gevoel hebt dat je ‘moet’.

2. Je bent over het algemeen gelukkiger

Geloof ons, het ontbreken van liefde voor je lichaam kost veel tijd en negatieve energie. Niet alleen de constante gedachten hoe ‘veel’ beter je je zou voelen als je even vijf kilo’s kwijt zou zijn. Of de twijfels of je nou wel of niet dat stukje pizza kan eten. Uiteindelijk kunnen deze gedachtes jou een verschrikkelijk gevoel geven. Wanneer je eenmaal je lichaam accepteert dan zul je je goed voelen en blij zijn met je lichaam en trots zijn op de fantastische persoon die je bent. Dit zal ook ten goede komen voor alle andere aspecten in je leven.

3. Je leert om jezelf zo nu en dan te verwennen

Het leven gaat super snel en dat weten we maar al te goed. Soms dat ene chocolaatje nemen is echt helemaal prima. Als je in het verleden last hebt van acceptaties omtrent je lichaam dan is het erg lastig om van je lichaam te kunnen genieten. Maar als je eenmaal op het punt komt dat je van je lichaam kan houden, dan weet je dat je het kunt veroorloven om lekker een chocolaatje te eten zonder je schuldig te voelen.

4. Je weet nu dat je niet aan de ‘zogenaamde’ normen van de samenleving hoeft te passen

Onze wereld zet een bepaald beeld neer hoe vrouwen eruit zouden moeten zien. Per cultuur zitten hier verschillen in. Maar alsnog zijn de beelden die we voorgeschoteld krijgen op alle campagne-uitingen vaak onrealistisch. Toch laten vooral veel vrouwen zich hierdoor beïnvloeden, wat eigenlijk niet goed is. Als je wel van jezelf leert houden zul je die reclamefoto met een korreltje zout nemen en niet meer die grote afgunst voelen om er ook zo uit te zien.

5. Je leert dat er veel meer is in het leven dan alleen je uiterlijk

Jezelf sexy en mooi voelen is belangrijk, maar wanneer je eenmaal al dit gevoel ervaart dan onderstaat er ruimte om te focussen op andere aspecten in je leven. Misschien heb je wel een passie voor het bespelen van een instrument, of vind je het fijn om boeken te lezen van je favoriete auteur. Of misschien kies je er wel voor om een nieuwe taal te leren. Het belangrijkste wat we willen meegeven is dat je je meer kan gaan focussen op de relaties die je hebt met de mensen van wie je houdt als je blij bent met wie je bent. Ze zeggen niet voor niets dat je eerst van jezelf moet houden voor je dat van een ander kunt doen.

Reageer op artikel:
Waarom het zo belangrijk is van je eigen lichaam te houden
Sluiten