Joke-Jiers Botma
Joke-Jiers Botma Love 10 dec 2015

Waarom het zo fantastisch is om smoorverliefd te zijn

Gelukkig overkomt het ons allemaal minstens één keer in ons leven: verliefd worden. Het is een gevoel wat moeilijk te beschrijven is. Voor je omgeving kan je soms onbereikbaar zijn. Gelukkig is er een verklaring waarom je je zo fan-tas-tisch voelt als je verliefd bent:

Je voelt je mooier dan ooit

Zo onzeker als je ooit was, zo zeker ben je nu van jezelf. Je voelt je zeker over je uiterlijk en je klaagt niet eens meer over die extra kilo’s waar je jarenlang dagelijks over zeurde bij je vriendinnen. Doordat je je mooi voelt, straal je dat ook uit. Je voelt je niet alleen aantrekkelijk maar je wordt het ook daadwerkelijk door hoe je je gedraagt. Je voelt je niet alleen mooier maar je bent het ook écht. Dat is al genoeg reden om te genieten van je verliefdheid.

Je hebt elke dag een goed humeur

Ook al sta je ’s ochtends een uur in de file naar je werk, niets kan je stemming verpesten. Alle kleine dingen die voorheen zo zwaar leken kan je nu met gemak aan. Welke tegenslag je ook in het dagelijkse leven meemaakt.

Je vindt álles leuk

Of het nou je buurmeisje is die je een complimentje geeft, of die voorheen irritante cassière die zich ergens mee bemoeit, je vindt alles reuze gezellig. Zelfs als je vriendinnen voorstellen om in dat ene restaurant te eten waar je eigenlijk een gruwelijke hekel aan hebt dan nog stem je in. Je vindt namelijk alles, maar dan ook alles oprecht leuk. Stiekem ben je nog nooit zo populair geweest in je vriendengroep. Iedereen vindt het namelijk heerlijk om met iemand te zijn die overal van geniet. En dat ben jij.

Je ziet een rooskleurige toekomst voor je

Je hebt al flink gefantaseerd over de toekomst met je nieuwe vlam. Je weet stiekem al hoe jullie huis eruit ziet, welke jurk je aantrekt en zelfs hoe jullie kinderen eruit komen te zien. Om nog maar te zwijgen over de note in je telefoon met al je favoriete namen. Je hebt opeens een future plan in je leven die voorheen zo ver weg leek te zijn. Het klinkt uiteraard allemaal een beetje overdreven, maar als je verliefd bent voel je het echt zo, wat is er nou meer zonde dan niet van die euforie te genieten.

Reageer op artikel:
Waarom het zo fantastisch is om smoorverliefd te zijn
Sluiten