Lianne Görtz
Lianne Görtz Love 10 nov 2019

Dit is waarom hij je niet laat gaan, terwijl hij je eigenlijk niet meer wil

We hebben het allemaal wel eens meegemaakt: Je ontmoet een man waar je helemaal into bent. Maar helaas kom je er vrij snel achter dat hij niet hetzelfde voelt voor jou. Je besluit om hem te laten gaan. Vervolgens komt hij weer terug op het moment dat jij eindelijk over hem heen bent. Hij kan je ergens niet laten gaan, terwijl hij geen relatie met je wil. En er is een reden waarom hij dat doet.

Jij wil hem, maar hij wil je niet. Dat doet pijn, maar jij gaat verder met je leven. Daarna vindt hij je weer leuk en val je weer voor hem. Maar dan hoeft het voor hem weer niet. En zo gaat het maar door en door en door. Waarom? Nou, hierom.

Dit is waarom hij je niet laat gaan

Op het moment dat de man in kwestie voelt dat hij zich moet binden, voelt hij een soort angst. Dit kan natuurlijk ook als je een tijdje een relatie met hem hebt. En de enige manier om die angst te laten varen, is om afstand te creëren. En dat is waarom hij je ineens niet meer wil. Sukkels.

Maar dan, als je ze vergeten bent, komen ze ineens weer terug. Hoe zit dat dan? Op het moment dat hij afstand cureert en in een – voor zijn gevoel – veilige omgeving zit, komen de gevoelens die hij voor je heeft allemaal omhoog. Dan merkt hij pas dat hij je mist en dat hij je misschien toch wel weer wil. En dan zoekt hij weer toenadering.

En zo start het hele riedeltje weer van vooraf aan. Hij zoekt weer toenadering en jij krijgt weer hoop. Vervolgens krijgt hij weer precies hetzelfde als eerst en, nou ja, je weet de rest wel. Als het je al vaker gebeurt is bij dezelfde man, dan kun je hem beter helemaal vergeten. Je zit niet in een film waar alles altijd goed komt, helaas.

Je verdient iemand die 24/7 weet dat hij bij je wil zijn, en niet iemand die dat alleen beseft als hij je mist. Uiteindelijk zal die vicieuze cirkel vaker rond gaan dan je denkt. Verwerken, vergeten en doorgaan.

En dit is wanneer je weet dat je hem moet laten gaan: Dit zijn 4 redenen waarom het tijd is om hem te laten gaan
waarom hij je niet laat gaan

Reageer op artikel:
Dit is waarom hij je niet laat gaan, terwijl hij je eigenlijk niet meer wil
Sluiten