Lotte Nijborg
Lotte Nijborg Love 2 november 2018

Waarom iedere vrouw op een bad guy valt maar een good guy nodig heeft

Als je je droomman omschrijft dan komt het vaak neer op iets in de trant van 'een mooie man die eerlijk is, doorzettingsvermogen en passie heeft, die liefde kan geven, die wil vechten voor jullie, die je verrast met fijne dingen en die je wil vertellen hoe gek hij op je is'. Maar toch vallen we in realiteit vaak op de man die daar totaal het tegenovergestelde van is.

We vallen namelijk voor een man die ons afwijst, waarvoor we moeite doen en het niet terug krijgen, voor een man die ons keer op keer laat werken voor een beetje aandacht. Een man die vaak onbereikbaar is, zich niet wil binden en waarbij je nooit weet of je de enige voor hem bent.

Het is de harde waarheid. Maar je bent niet de enige. En het is ergens ook wel te verklaren. Dit zijn de redenen waarom we vallen op de bad guy maar eigenlijk voor de good guy zouden moeten gaan.

De bad guy geeft je avontuur, de good guy rust

In onze twenties zijn we op zoek naar alles wat ons vormt tot de persoon die we willen worden. We zitten nog in een fase waarin we niet altijd serieus hoeven te zijn. We hebben nog lang niet allemaal een huis gekocht, zijn ook nog niet allemaal getrouwd, en kinderen staan voor later op de planning. Tijd genoeg om te spelen.

We willen meegezogen worden in een avontuur waarbij we dingen voelen. We willen nog niet op de bank zitten. We willen vechten, strijden, vallen en opstaan. We willen het gevoel hebben dan we levend zijn. Ook als we ons daardoor af en toe rot voelen. Want hoge pieken en diepe dalen zijn fijner dan een stabiele lijn. Nog wel.

Maar eigenlijk zouden we op zoek moeten zijn naar rust. Een fijn thuis met hem. Er gebeurt zoveel om je heen. Qua carrière, qua sociaal leven (lees; uitgaan, continu op pad zijn). Dan is het laatste wat je nodig hebt een bad guy die voor onnodige onrust zorgt. Het is belangrijk om nu focus te hebben en dat neemt de bad guy je volledig af.

De bad guy is verslavend, de good guy is altijd goed

Van de good guy weet je dat hij op de bank zit als je thuis komt. Je weet dat hij er is als je hem nodig hebt. Je weet dat hij je bevestiging geeft als je dat wil horen. En dat is fijn, heel fijn. Eigenlijk is dat precies wat we nodig hebben. Maar doordat je weet en voelt dat het goed zit, ben je er niet continu mee bezig en is het minder verslavend.

Bij de bad guy is het hard to get spelletje een verslaving. Elke keer als je hem niet hebt wil je hem weer veroveren. Elke keer als je hem wel hebt is het maar voor eventjes. Hierdoor probeer je op dat moment er alles uit te halen wat erin zit. We voelen ons zo bijzonder op het moment dat het gelukt is om aandacht te krijgen, dat je je continu zo wilt voelen.

Je krijgt immers iedere keer maar een klein shotje, en dat shotje zorgt ervoor dat je naar meer verlangt. Maar je kunt het niet krijgen. Vergelijk het met chocola. Als er repen voor je liggen dan is het eerste stukje heerlijk, het tweede en derde stukje ook, maar op een gegeven moment hoef je niet meer. Het is té beschikbaar. Als je echter maar één stukje voor je hebt liggen en daarna is het op, kun je helemaal gek worden van verlangen naar meer. Eigenlijk zou je echter blij moeten zijn dat er niet meer is, dan kom je ook geen onnodige chocola kilo’s aan. Snap je de metafoor?

De bad guy is er als hij er wil zijn, de good guy is er altijd

Je telefoon ligt sinds je hebt ontmoet altijd naast je. Je bent altijd beschikbaar voor hem. Als hij belt kom je aangerend. Als hij tijd heeft om jou te zien, dan ben jij er. En je weet nooit wanneer dat is. En of het wel doorgaat. Hij laat je ook vaak zitten. Of doet alsof hij tijd heeft om je te zien maar verandert zijn plannen op het laatste moment.

De good guy is er als hij zegt dat hij er is. Je hoeft niet bang te zijn of hij wel of niet komt opdagen op jullie date, hij is er. Je hoeft niet af te wachten of hij je wil zien, hij wil je zien. Je kan hem altijd krijgen als jij dat wil. En eigenlijk zou je daar voor moeten gaan. Want als je hem wil zien, dan is er toch niets fijners dan dat hij er gewoon is?!

De bad guy zorgt voor hoge pieken en diepe dalen, de good guy is stabiel

Die rush die je voelt als je de armen van die bad guy om je heen hebt, zijn lippen op de jouwe. Als je bij hem bent lijkt de rest van de wereld even stil te staan. Je hebt geen honger meer, je hebt geen slaap nodig, je leeft op je liefde voor hem. De kick is gigantisch, je voelt je als nooit tevoren. Elke aanraking laat je sidderen en trillen op je benen.

Hij is alles wat je nodig hebt, alles wat je wil en je kan je niet voorstellen dat er ooit iemand komt die jou hetzelfde gevoel geeft. Maar dan stort alles weer als een kaartenhuis in elkaar. Hij laat niks horen, komt niet opdagen, je weet niet waar hij is en je bent ‘m weer totaal kwijt. Dat doet pijn.

Je raadt het al, dit gebeurt niet bij de good guy. Het ultieme doel is om iemand te vinden die je hoge pieken geeft maar geen diepe dalen. Waarbij het gevoel stabiel is, maar waarbij je wel op een roze wolk zweeft. Als je die man hebt gevonden, laat hem dan alsjeblieft nooit meer gaan.

Reageer op artikel:
Waarom iedere vrouw op een bad guy valt maar een good guy nodig heeft
Sluiten