Yasmine Esser
Yasmine Esser Gezondheid 10 nov 2016

Waarom iedereen die één tattoo heeft er sowieso nog één neemt

Als je voor het eerst naar de tattooshop gaat, neem je niet ‘een tatoeage’ . Nee, je neemt je ‘eerste tatoeage’. Want als je één tattoo neemt, neem je er sowieso nog één. Tattoo’s zijn verslavend.
Zodra je je eerste tattoo hebt gezet, merk je dat je alweer aan het nadenken bent over je volgende lichaamsversiering. Misschien is het nadenken over wat voor tattoo je wilt, waar je het wilt en hoe het er precies uit moet zien, nog wel het leukste van het hele proces.

Je wilt telkens meer en dit is hoe dat komt:

De grens is overschreden

Je weet nu dat het pijn doet. Je hebt de naald in je huid gevoeld. Je hebt je kiezen op elkaar gedaan. Maar je weet ook dat het pijn is die je aankunt. Je weet dat je het kunt hebben en dat je er wat moois voor terug krijgt.

Een nieuwe tattoo nemen

Je weet nu dat je het durft. Je hebt een permanent plaatje op je lichaam. Daarom is het makkelijker om de stap te zetten om nog een tattoo te nemen. De grens heb je immers al overschreden.

Je bent uniek en avontuurlijk

Iedere keer dat je afspreekt met je tattoo artist voelt het toch weer spannend. Je weet dat het pijn doet, je weet dat de inkt voor altijd is. Maar je doet het toch.

Bovendien maakt je tattoo jou tot jou. Je bent uniek en dat bevalt je wel.

Het maakt je niet uit wat anderen denken

Hoe meer tattoo’s je neemt, hoe minder je geeft om de mening van anderen. Bij de eerste dacht je nog aan de vragen die mensen je zouden gaan stellen. En je vroeg je af of je vriendinnen of familieleden het wel mooi zouden vinden. Maar nu je meerdere tatoeages hebt, kan je dat weinig meer schelen. Je laat zetten wat jij mooi vindt. En gelijk heb je, want het is jouw lichaam.

Maar je staat wel graag in het middelpunt van de belangstelling

En dat doe je toch al snel als blijkt dat je meerdere tattoo’s hebt. Oké, dat is niet waarom je ze laat zetten natuurlijk. Maar die aandacht voor je nieuwe tattoo’s is wel lekker en dat is mooi meegenomen. Met andere woorden: die aandacht maakt je ook een beetje verslaafd.

Er komen allebei hormonen vrij bij het tatoeëren

Denk aan endorfines. Ook wel natuurlijke pijnstillers genoemd, omdat dit hormoon vrij komt als je pijn hebt. Het is hetzelfde stofje waardoor je een runners high krijgt als je gaat hardlopen. Je krijgt een heel lekker gevoel.

Ook komt er adrenaline vrij. En mocht je een adrenaline junkie zijn dan gaat jou dat heel gelukkig maken. En ja, verlangen naar meer.

Heb je één tattoo en wil je er meer? Ga er voor, want het maakt jou tot een uniek en boeiend persoon. En het maakt je gelukkig, wat wil je nog meer?!

Volg ons ook op Instagram:

Vond je dit artikel leuk? Dan wil je dit ook lezen denk we: Blijf je altijd tot de lichten aan gaan feesten? Dit zegt het over je

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Waarom iedereen die één tattoo heeft er sowieso nog één neemt
Sluiten