Joke-Jiers Botma
Joke-Jiers Botma Love 2 nov 2016

Waarom ik helemaal klaar ben met het zogenaamde liefdesspel

Mijn vriendinnen en ik staren naar mijn telefoon. Glas wijn in onze hand met gelakte nagels. Wat zal ik in hemelsnaam terugsturen naar mijn toekomstige verovering? Ik mag absolúút niet te gretig overkomen, maar ook zeker niet saai. Oh én wacht, vertel hem vooral dat je het druk hebt. Ik zink even weg in gedachten en vervloek voor eens en altijd dit afschuwelijke ´liefdesspel´.

Ik zie de charme van de het spel der verleiding niet meer in. Misschien ben ik de enige, of wellicht één van de zovelen. Waarom? Omdat het spel niets meer met verleiding te maken heeft. Verleiden doe je in de kroeg, in bed en bovenal met je hart. Het spel wat wij spelen lijkt meer op het spel der misleiding.

Het kan stiekem vreselijk irritant zijn

We doen met zijn allen alsof we ontzettend genieten van het spelen van dit beruchte spelletje. Maar als we diep in onze bijna al bevroren hartjes kijken blijft daar weinig van over. We vinden het namelijk vreselijk irritant dat we niet precies weten wat onze date over ons denkt, of hij met opzet later reageert of misschien ons berichtje echt nog niet heeft gezien. En heeft het iets te betekenen als hij ´s avonds laat nergens meer op reageert?

´Zelfs een Sudoku-kampioen heeft moeite met het leggen van een Whatsapp-puzzel´

Puzzelen moet je hobby maar zijn

Niet alleen mannen geven ons valse signalen om het spel in stand te houden, wij vrouwen doen het ook. Het is werkelijkwaar een onmogelijke puzzel op het moment dat je elk woord, beweging of oogopslag in twijfel trekt. Zelfs een Sudoku-kampioen heeft moeite met het leggen van een Whatsapp-puzzel. En gek is het ook niet, als we zelf niet eens weten in welk spel we ons bevinden.

Ik heb zeeën van tijd, maar niet hier voor

We zijn, door het spelletje te spelen wie de beste is, zeeën van tijd kwijt aan deze klinkklare onzin. Bovendien is het niet ´echt´. Want we reageren alleen maar later op zijn Whatsappje om zo bij hem een bepaald onterecht gevoel te creëren. (Hóe onaardig) Stiekem zijn we allemaal tijd aan het verdoen terwijl we die tijd ook kunnen gebruiken om er achter te komen of we Mr.Forever wellicht aan de haak hebben geslagen.

We moeten maar doen alosf we het ontzettend druk hebben. Ja, met onzin lullen inderdaad´

De grap is, dat we volgens de mensen om ons heen moeten doen alsof we het ontzettend druk hebben met ons eigen leven. Je weet wel: sociale contacten, sporten, familie, werk en ach, gewoon druk ´doen´. Maar eerlijk gezegd heb ik het alleen té druk voor dit soort onzin, want ik wil voor een leuk manspersoon zeeën van tijd vrijmaken.

Ik ben eerlijk gezegd wel een beetje ´uitgespeeld´. Hoe denk jij hier over?

Misschien zijn we slachtoffer van een noodlottige generatie?Waarom het anno 2016 zo verdomd moeilijk is om Mr. Forever te vinden

Reageer op artikel:
Waarom ik helemaal klaar ben met het zogenaamde liefdesspel
Sluiten