Yasmine Esser
Yasmine Esser Love 7 juli 2017

Waarom in een slechte relatie blijven zitten eenzamer is dan single zijn

Je wilt dat het werkt. Oh, je wilt zo graag dat het werkt. Maar hij lijkt verder weg dan ooit. Zelfs als hij er is, voel je je alleen. In de steek gelaten. Onbegrepen. Bij ‘eenzaamheid’ denk je al snel aan iemand die alleen is, maar ook in een relatie kun je je ongelooflijk alleen voelen.

Toegeven dat het niet meer werkt kan moeilijk zijn. Het voelt als falen. Je wilde zo graag met deze man oud worden, maar dat lukt niet.

Je wilt niet opgeven en daarom ploeter je eindeloos door. Je blijft aan hem trekken, maar hij geeft niet mee. Of je leeft langs elkaar heen en hebt het soms niet eens door. De vraag of het wel goed gaat, stop je weg en je gaat gewoon verder met leven.

Maar gelukkig maakt het je niet. Het kan je zelfs heel eenzaam maken om in een relatie te zitten die niet goed is. Je voelt je onbegrepen en daardoor kun je je ongelooflijk alleen voelen.

Forever alone syndroom

Misschien ben je bang om single te zijn, omdat je niet goed alleen kunt zijn. Misschien denk je dat als je single bent, je nooit meer een relatie aan zult gaan. Dat je eenzaam en alleen zal sterven. En dat je lichaam pas gevonden wordt als je katten zo hard miauwen van de honger dat de mensen op straat het kunnen horen.

Tja, dat zou kunnen. Maar het is veel waarschijnlijker dat het niet gebeurt. En dat weet je zelf ook wel.

Toch laat je je soms leiden door deze angst. Als je te lang in een relatie blijft hangen die niet goed voor je is bijvoorbeeld. Terwijl je je waarschijnlijk veel ellendiger voelt met hem dan wanneer je single zou zijn.

Je mist het leven wat je zou kunnen hebben

Want je zou ook een relatie kunnen hebben met iemand die wel voelt als thuiskomen. Die je vertroetelt en van je houdt op een manier die je verdient.

Je zou ook een leven als single girl kunnen hebben. Waarin je je nooit zorgen hoeft te maken waar hij is, wat hij uitspookt en wat zijn humeur is. Een leven waarin je kunt doen wat jíj wil. Een leven waarin je jezelf kunt zijn.

Je hele leven zou er totaal anders uit kunnen zien, na één beslissing. Dat is misschien eng, maar geeft ook een gevoel van macht. Want jij hebt de touwtjes in handen over je leven. En niemand anders.

Twijfel je nog? Lees dan dit even: Zo weet je wanneer je moet vechten voor je relatie of wanneer je beter kunt opgeven

Reageer op artikel:
Waarom in een slechte relatie blijven zitten eenzamer is dan single zijn
Sluiten