Yasmine Esser
Yasmine Esser Love 3 nov 2018

Waarom je altijd valt op de man die niet ‘the one’ is

Soms denk je dat je hem nooit zult vinden, de man die écht bij jou past, de man waarmee je een team bent, de man waarmee alles op z'n plek valt. Af en toe ben je wel verliefd, maar uiteindelijk blijkt steeds dat hij het niet is. Ja, hij valt tegen

Eerst kon je niet eten en slapen, omdat hij constant door je hoofd spookte. Je dacht ieder seconden van de dag aan hem. Je fantaseerde over jullie toekomst, over wat hij met je zou kunnen doen in bed. Maar nu, nu de ergste verliefdheid voorbij is, vind je het ineens helemaal niet meer erg om een paar dagen zonder hem door te brengen. Het lijkt bij iedere man weer een kwestie van tijd voor je op hem uitgekeken bent.

Je vraagt je af of het aan jou ligt. Op de inhoud van je kledingkast raak je immers ook snel uitgekeken. Misschien is het je lot om nooit lang van één man te houden. Maar leg je er niet te snel bij neer. Je bent zeker niet gedoemd tot kortstondige relaties.

Je houdt te veel vast aan je wensenlijstje

Natuurlijk heeft iedere vrouw een ideaalbeeld in haar hoofd. Je wilt een man met een uiterlijk waar je al van gaat tollen op je benen. Je wilt ook dat hij aardig is, dat je je op je gemak voelt bij hem, dat hij een topbaan heeft, maar desondanks veel tijd voor jou heeft en je wilt het natuurlijk ook goed kunnen vinden met zijn vrienden.

Prima om te weten wat je wilt, maar als je de perfecte man dan gevonden lijkt te hebben, is er helemaal geen klik. Je hoofd slaat wel eventjes op hol, maar de échte vonk ontbreekt. Je laat je te veel leiden door wat je denkt dat je wilt. Want vaak val je uiteindelijk toch op een totáál andere man. Een man die alles is wat niet op je lijstje staat.

Je kiest voor de bekende weg

Dit komt er eigenlijk op neer dat je telkens hetzelfde kiest. Dat de geschiedenis zich herhaalt. Je kiest namelijk voor een type man die je al kent. Dat voelt vertrouwt. Het is bijna intuïtie dat je weer voor dezelfde soort man gaat. Maar de vorige man was niet de ware. Misschien toch eens op een date gaan met een totaal andere man?

Je gaat alleen af op aantrekkingskracht

Soms kom je iemand tegen en kun je niets anders doen dan naar die persoon kijken. En hij kijkt naar jou. Vanaf het moment dat jullie blikken elkaar kruisen lijkt er geen weg meer terug. De aantrekkingskracht is zo sterk, je wordt onmiddellijk naar hem toegetrokken. Het enige wat je nog wilt is bij hem zijn. Nog eens voelen hoe hij je zoende. Maar later, als jullie elkaars lichaam van top tot teen hebben verkent en ontdekt, later als je je elk plekje eigen hebt gemaakt, voel je ineens niets meer. De aantrekkingskracht is niet weg, maar het is niet genoeg. Want als jullie een avondje iets leuks willen doen, blijkt dat je eigenlijk niets hebt om over te praten.

Je bent nieuwsgierig

Je bent het type dat overal op af stapt. Dat spontaan en impulsief dingen doet. Je bent het type ‘levensgenieter’. Fantastisch, want jij maakt dingen mee die niemand anders meemaakt. In een relatie betekent het echter ook dat je constant op zoek bent naar nieuwe prikkels. Je bent nieuwsgierig naar wat voor mannen er nog meer rondlopen. En of zij misschien net zo leuk zijn of beter bij je passen. Je verveelt je weer snel.

Je hebt een foute man te pakken

De bad guy. Hij is charmant, sexy en zelfverzekerd. En als hij naar je lacht voel jij je bijzonder. Maar na een tijdje prik je door hem heen. Hij geeft niet om jou. Hij gebruikt je enkel en alleen voor zijn eigen plezier. Het kan hem niet schelen wat jouw gevoelens zijn. Hoe moeilijk het ook kan zijn, je gaat. Want dit is niet de man waarmee je oud en gelukkig gaat worden. Vergeet dit type man. Het was leuk zolang het duurde, maar je verdient iemand die wel om je geeft. Je verdient iemand die wel bij je past. Hij bestaat. Echt.

LEES OOK: 8 typische dingen die wij vrouwen doen als het op mannen aankomt

Reageer op artikel:
Waarom je altijd valt op de man die niet ‘the one’ is
Sluiten