Lotte Nijborg
Lotte Nijborg Love 3 jul 2015

Waarom je bij een breakup niet alleen je vriend maar ook je BFF kwijtraakt

Met een beetje geluk tovert jouw geliefde op een bepaald punt om tot je BFF. Jullie zijn gewoon zo vaak samen en zo dol op elkaar, dat het ook bijna niet anders kan. Maar dan? Wat doe je dan als het uit gaat? Ineens is je BFF verdwenen.

Je bent ineens de persoon kwijt waar je alles tegen kon zeggen

Je vriend was de persoon waar je je veilig bij voelde. Waarbij je het gevoel had dat je alles kon zeggen, hoe vreemd het ook was. En nu ben je die persoon kwijt. Je kan je beste vriend niet vertellen over hoe je je voelt, want de persoon in kwestie is ook gelijk je ex.

Je bent ineens de persoon kwijt die jou bijna beter kende dan jijzelf

Hij was de persoon die jou soms op je plaats zette. Of je kon uitleggen wat jij zelf niet begreep. Hij was een soort van de slimme variant van jezelf. Hij begreep je als geen ander. Waarom je bepaalde dingen deed, bepaalde dingen voelde. Die houvast is ineens verdwenen. Foetsie.

Je bent ineens de persoon kwijt met precies dezelfde humor als jij

Jullie humor had nooit uitleg nodig, soms was één woord al genoeg en jullie lagen in een deuk. Simpelweg omdat jullie elkaar zo goed kenden dat elkaar aankijken al genoeg kon zijn. Tuurlijk, je vriendinnen hebben ook humor, maar dezelfde kijk die je opbouwt met iemand in een relatie is onvervangbaar.

Je bent ineens de persoon kwijt waar je eigenlijk altijd bij wilde zijn

Als je tijd overhad belde je hem. Je wilde eigenlijk al je vrije tijd met hem spenderen. En nu? Nu heb je tijd over. Maar deze tijd kun je niet vullen met de persoon waarmee je het eigenlijk het liefste zou vullen.

Je bent ineens twee mensen kwijt in plaats van eentje

Je bent niet alleen je geliefde kwijt, maar ook je BFF. Je bent in één klap twee mensen kwijt die je leven kleur gaven. En ja, dat doet onbeschrijfelijk veel pijn.

Reageer op artikel:
Waarom je bij een breakup niet alleen je vriend maar ook je BFF kwijtraakt
Sluiten