Lotte Nijborg
Lotte Nijborg Love 13 jul 2015

Waarom je niet in paniek hoeft te raken als je single richting de 30 gaat

Ken je het? Je bent midden twintig en iedereen om je heen is aan het panieken. Ze moeten een man, ze moeten een man! Maar waarom eigenlijk? Jij vindt het prima om single te zijn. Mensen hebben je al proberen wijs te maken dat je bang bent om een relatie in te stappen, maar dat is niet bepaald het probleem:

Liever single

Nee, jij blijft liever single om een andere reden. Waarom? Omdat je stiekem niet in de sleur wil vallen. Je hebt geen zin om een saai stel te worden. Oke, misschien is dat waar je bang voor bent. Saai worden.

Boring

Waarom? Omdat je eigenlijk niet anders om je heen hebt zien gebeuren. Iedereen in lange relaties lijkt zich enorm te gaan vervelen. Maar er een einde aan maken? Ho maar.

Je ziet vriendinnen inzakken, hun motivatie voor van alles en nog wat verliezen, zich vervelen. En je moet er zelf gewoon niet aan denken. Maar waarom worden koppels soms zo ontzettend saai?

Natuurlijk is er niets zo bijzonder als verliefd worden op iemand en dat weet ook jij. Dat is ook niet iets wat je zal tegenhouden. Echter wil je nooit maar dan ook nooit jezelf zien te verliezen in een relatie. Je wil best je leven met iemand delen, maar zo niet de belangrijke dingen voor jezelf uit het oog verliezen.

Je wil niet..

Je wil niet je vriendinnen laten stikken voor een vriendje, je bent niet bang om verliefd te worden, maar wil gewoon altijd die vonk behouden, je wil blijven kunnen flirten, spanning voelen, je scherpe randje niet kwijtraken.

Een relatie hebben is prachtig en natuurlijk, soms lijkt het op miraculeuze wijze toch te werken. Maar jij voelt je prima als single, helemaal prima. En je gaat je er ook niet voor verontschuldigen. Tegen niemand niet.

Reageer op artikel:
Waarom je niet in paniek hoeft te raken als je single richting de 30 gaat
Sluiten