Laura Lammertse
Laura Lammertse Travel 17 jun 2017

Waarom je écht wijs wordt van een paar maanden reizen

Je hele ziel en zaligheid in een tas stoppen en gaan. Gewoon gaan. Geen plannen. Geen zorgen. Geen verplichtingen. De definitie van het goede leven. Maar mensen die erbij zweren dat dit 'goede leven' is uitgevonden door mensen zonder ambitie hebben het mis. Jij wordt juist extra wijs van een paar maanden extra reizen. En dit is waarom:

1. Het werkt therapeutisch

Er is geen betere therapie dan er even helemaal alleen voorstaan en uitvogelen wat je nu precies wilt en bent. Klinkt zweverig? Helemaal niet. Wie op deze aardbol weet nou écht precies wie ze zijn of wat ze willen? Precies, dat is lastig. Daarom is het juist fantastisch dat jij hier even de tijd voor neemt, in tegenstelling tot direct het ‘echte leven’ in te duiken.

2. Je wordt zelfstandig

Gezien het feit dat niemand jou aan de hand meeneemt, ben je mega op jezelf aangewezen. Hoe chill is dat?! Zo kan je zelf bepalen of je links of rechts gaat, of dat je een dag alleen maar op het strand gaat liggen of juist drie dagen lang actief wilt zijn. Of je vroeg gaat slapen of juist danst tot het licht wordt.

Naast dat dit natuurlijk klinkt als het ideale leven, is het ook nog eens fantastisch voor jouw zelfstandigheid en algehele ontwikkeling. Je leert keuzes maken en jouw ambitie volgen.

3. Je leert snel contact maken

Jij bent alleen, zij is alleen en jullie gaan allebei naar dezelfde plek. Dat betekent: beste buddies voor de komende periode.

Ook in het hostel ben je nooit alleen. Heb je zin in mensen? Dan zoek je ze op. Heb je geen zin in mensen? Dan hoeft dat ook niet. Maar snel contact maken, daar ben jij pro in na het reizen. Reken maar dat dit in jouw voordeel is in het bedrijfsleven.

4. Je laat kleine angsten los

Bang dat niet alles volgens planning loopt? Geef er maar vast aan toe, want niet alles zal lopen volgens planning. Een mooi moment om direct jouw kleine angsten los te laten en zonder stress door te leven.

5. Je leert wijze levenslessen van anderen

Tot nu toe was je braaf opgegroeid bij jouw ouders en daarna natuurlijk mega rebels toen je uit huis ging en ging studeren. Maar eigenlijk viel het allemaal best mee met hoeveel levenslessen je eigenlijk geleerd hebt in deze veilige omgeving. Gelukkig ontmoet je op reis allerlei verschillende culturen waarvan je heel veel interculturele levenslessen gratis meekrijgt. Is dat even mooi meegenomen.

6. Je leert mannen uit andere landen kennen

Ja, want face it: je gaat niet alleen op reis om jezelf te ontdekken. Ook om mannen en de liefde te ontdekken. En zo leer je een stuk beter over jezelf waarnaar je opzoek bent. En wat absoluut niet. Wellicht ben jij wel fan van iets anders dan de lange, blonde Hollandse jongen.

7. Je leert jouw eigen omgeving waarderen

Doordat je veel plekken ontdekt, en daarbij ook mindere plekken, leer je jouw eigen omgeving extra waarderen. Het opent jouw ogen in wat je allemaal hebt bereikt en wat voor rijkdom jij allemaal hebt, simpelweg door geboren te worden en te leven op de plek waar je nu zit.

Dit is fijne reisinspiratie: Wanderlust: backpacken op het prachtige eiland Sri Lanka

Reageer op artikel:
Waarom je écht wijs wordt van een paar maanden reizen
Sluiten