Waarom je een make-up remover nodig hebt voor je telefoon

Heb je weleens goed naar je telefoon gekeken? Wanneer er nog resten make-up, haarspray, chips en andere ondefinieerbare resten op te zien zijn is het misschien goed om erbij stil te staan dat dat ook allemaal op je gezicht/wang terechtkomt. Met als eventueel gevolg: Een uitbraak van puistjes.

Wanneer je je telefoon niet regelmatig schoonmaakt, en met regelmatig bedoelen we een paar keer per dag, dan betekent het dat je telefoon één van de vieste dingen is die je je maar kunt bedenken. Ja, zelfs viezer dan de toiletbril van een openbaar toilet. Alleen leg je daar niet meerdere keren per dag je gezicht op. Dus waarom houden we een smerige telefoon dan wel zonder problemen tegen ons gezicht aan?

Opstapeling van bacteriën

Om je een beter beeld te geven; iedere vierkante centimeter van je telefoon bevat ongeveer 25.000 bacteriën. Dit komt omdat bijna niemand zijn telefoon dagelijks schoonmaakt en desinfecteert. De bacteriën blijven zich daardoor opstapelen. Ieuw. En dan te bedenken dat die allemaal op je huid terechtkomen. Heb je weleens een verdwaalde pukkel op één wang waar je niks van snapt? Dit is je verklaring.

Make-up remover voor je telefoon

Natuurlijk kun je aan de slag met chloor of andere agressieve bacterie-killers, maar wil je echt dat dat dan weer op je gezicht terechtkomt? Dat dachten wij ook niet. Maar hoe zorg je er dan voor dat de bacteriën zich niet verder vermenigvuldigen. Het antwoord is: Met een speciale make-up remover voor je telefoon.

Zo goed als nieuw

We hebben het over Whoosh!, een speciale reiniging zonder chloor, alcohol, ammoniak en fosfaten. Ook handig: Na het aanbrengen laat het een coating achter die beschermt tegen vette vingers en viezigheid. Het is misschien een beetje decadent om een speciale make-up remover voor je telefoon aan te schaffen, maar alles beter dan steeds verdwaalde pukkels op je wang terug te vinden.

Reageer op artikel:
Waarom je een make-up remover nodig hebt voor je telefoon
Sluiten