Waarom je fitbody binnen handbereik is door genoeg water te drinken

We zijn allemaal bezig met het verkrijgen van hét perfecte lichaam. Je doet je uiterste best om genoeg naar de sportschool te gaan en eet ook nog eens supergezond. Maar vaak vergeten we dat één ingrediënt het allemaal tot een succes maakt: water.

Het zorgt voor een goede balans

Ons lichaam heeft een samenstelling waarbij zestig procent uit water bestaat. Wanneer je gedurende de dag genoeg water drinkt, behoudt je de 60 procent. Zo blijft je lichaam perfect in balans en voel je je kiplekker. Daarnaast is je lichaam ook nog eens blij met je.

Het helpt je calorieën te controleren

Wanneer je genoeg water drinkt, helpt het je sneller een vol gevoel te geven. Hierdoor heb je minder snel trek, en zal je ook minder calorieen binnen krijgen. Daarnaast helpt het ook om voedingsmiddelen te eten, waar een groot watergehalte in zit.

Het is goed voor je spieren

Water is héél erg belangrijk voor je spieren. Wanneer je voldoende water drinkt, activeert het je spieren. Spiercellen hebben water nodig om optimaal te presteren. Wanneer je niet genoeg water binnenkrijgt, hebben je spieren de kans om te verschrompelen, waardoor je sneller last krijgt van kwaaltjes.

Het is goed voor je huid

Geen prachtige huid zonder voldoende water. Wanneer je te weinig drinkt, droogt je huid uit en heb je sneller kans op rimpels en pijntjes. Het drinken van minimaal acht glazen per dag is perfect voor je huid. Je huid voelt zacht en gehydrateerd aan en zal soepel voelen tijdens de work-out.

Het helpt je alert te blijven

Wie zegt dat je koffie nodig hebt? Een van de meest voorkomende symptonen van vermoeidheid is namelijk dehydratatie. Wanneer je genoeg water drinkt, zul je je minder moe voelen. Start je dag vanaf nu áltijd met een glas water en je zult merken dat je gedurende de dag véél alerter bent.

Het lijkt misschien moeilijk om de maatstaf van acht glazen per dag écht aan te houden, maar het kan. Zorg ervoor dat het in je routine komt te zitten. Start de dag met een glas water, maar zorg ook dat je hier gedurende de dag aan denkt.

Sta je even op of moet je naar het toilet, vul je glas dan met water en je komt makkelijk aan acht glazen per dag. Fitgirl here you come en het begint met iets héél simpels: draai de kraan open en drink.

LEES OOK: Zo krijg je een killerbody zonder er iets voor te laten

Reageer op artikel:
Waarom je fitbody binnen handbereik is door genoeg water te drinken
Sluiten