Waarom je gezicht zo kan uitbreken in de winter

De winter is verschrikkelijk. Het is koud, nat, glibberig en we worden er alles behalve aantrekkelijke wezens van. Ons haar wordt statisch en om nog maar niet te spreken van onze onrustige huid. Waarom wordt het eigenlijk zo onrustig? En wat moeten we er mee aan? Meer smeren? Minder smeren? Wel scrubben, niet scrubben? We deden wat onderzoek:

1. Vervang je moisturizer voor iets zwaarders.

Welk huidtype je ook hebt, je zult in de winter iets meer nodig hebben dan alleen een moisturizer. Of op z’n minst een zwaardere moisturizer. Smeer hoe dan ook zowel in de avond als in de ochtend zodat je gezicht constant wordt gehydrateerd. Door het strenge weer raakt je huid namelijk zo ontregeld. Je huid wordt droog, rood, vellerig en ja, acné krijgt ook meer speelruimte. Hoewel het misschien tegen je gevoel ingaat om ‘vettigheid’ op een onrustige huid te smeren, gaat je huid je er op den duur zeer dankbaar voor zijn.

2. Omarm olie.

Als je gevoelig bent voor acné heb je een grote kans dat het in de winter alleen maar vervelender wordt. Je huid is nu eenmaal mooier onder normale temperaturen en daarom heeft het in de winter altijd iets extra’s nodig. En hoewel we goed weten dat vettigheid niet prettig is bij acné (en we het stiekem het liefst zo vaak mogelijk wegwassen) moet je dit jezelf snel afleren. Je natuurlijke oliën zijn van groot belang deze winter. Omarm het dus wanneer je voorhoofd een beetje begint te glanzen, want dit is je huid die de strijd aangaat met de winter. Afpoederen en gaan!

3. Plug je luchtbevochtiger in.

Ja, dat ding dat Ross ook heeft in Friends. Toen dachten we dat het nerdie was, maar eigenlijk is het fantastisch voor je huid. Die slimme Ross. Niet alleen buiten je huis verandert de atmosfeer, maar ook in de slaapkamer. Geloof ons, wanneer je last hebt van een droge huid kan een luchtbevochtiger naar je bed hét verschil maken. Je huid krijgt extra vocht en de huid repareert zichzelf daardoor ook nog eens sneller. Win-win!

4. Vergeet niet te exfoliëren.

Hoewel je je gestreste huid liever met rust laat, mag je niet vergeten te exfoliëren. Toch niet zo van het scrubben? Probeer dan eens een chemische peel. Het klinkt misschien eng, maar dat is het helemaal niet en de resultaten zijn fantastisch.

5. Neem je vitamines.

Werk ook aan de binnenkant voor een stralende huid. Je bent tenslotte wat je eet. Wat goed helpt tegen een droge huid zijn Omega-3 supplementen, vitamine E en biotine. Sla ze achterover tijdens je ontbijtje en laat de pillen hun werk doen.

Reageer op artikel:
Waarom je gezicht zo kan uitbreken in de winter
Sluiten