Yasmine Esser
Yasmine Esser Love & Seks 30 okt 2016
Leestijd: 2 minuten

Dit is waarom je het verdient om élk weekend een uurtje langer te slapen

Goodmorning! De wintertijd is in gegaan en je kunt een uurtje langer slapen. Héérlijk. Draai je nog even lekker om. Maar eigenlijk zou je élke week een uur langer mogen slapen. Je verdient het namelijk echt en dit is waarom:

Je staat voor iedereen klaar

Wij vrouwen hebben de neiging eerst aan anderen te denken en dan pas aan onszelf. We staan altijd klaar voor onze vriendinnen, lover en familie. Kan je vriendin niet afspreken op de dag dat jullie zouden eten, dan verzet je jouw sportplannen. En zijn de buren thuis, dan trek je snel je schoenen uit en zodat je niet met je hakken op je houten vloer loopt. Pas op dat je jezelf niet vergeet.

Je bent een powervrouw

Je bent dag in dag uit bezig om alles uit het leven te halen. Je combineert feestjes moeiteloos met je werk, vriendinnen en je ziet er altijd verzorgd uit. Een extra uurtje met je ogen dicht is jou daarom meer dan gegund.

Je bent mooi

En slapen maakt je nóg mooier. Slaap heeft positieve effecten op je concentratie, je immuunsysteem en je spierherstel. Je voelt je uitgerust. Zeg maar ‘dag’ tegen je wallen en donkere kringen.

Je hebt al genoeg zorgen

Vrouwen piekeren ongeveer twee keer zoveel als mannen. Werk, wonen, relaties, familie, overal over eigenlijk. Je hebt het talent om eindeloos over de dingen in te zitten. Dat is niet alleen vervelend, het kan ook ongezond zijn als het je te veel stress geeft. Meestal is het getob nergens voor nodig en dat wéét je ook wel. Een beetje extra ontspanning kan daarom geen kwaad.

Je doet alles voor je lief

En in dat extra uurtje kun je lekker tegen hem aankruipen en samen verder dommelen. Wist je dat knuffelen super goed is voor je relatie? Volgens wetenschappelijk onderzoek zeg je met knuffelen ‘ik hou van je’ maar dan zonder woorden.

Je verdient het om gelukkig te zijn

En niet om moe, afgetobt en gestresst te zijn. Je verdient het om iedere dag te lachen, hand in hand te lopen met de liefde van je leven en de baan te hebben waar je van droomt. Je verdient geluk.

Werd je wakker naast je lover? Dan kan je dag niet meer stuk. Klik op de foto en lees waarom het zo heerlijk is om nog even in zijn armen te liggen.

Reageer op artikel:
Dit is waarom je het verdient om élk weekend een uurtje langer te slapen
Sluiten