Yasmine Esser
Yasmine Esser Love 22 jan 2019

Waarom je je relatie nooit moet vergelijken met die van anderen

Hoe gelukkig je ook bent met je lover, soms krijg je toch het gevoel dat het gras groener is aan de overkant. Je hoort verhalen van vriendinnen en collega’s en denkt: misschien mis ik wel iets in het leven. Maar vergelijken is nooit goed en wel om deze redenen.

Je weet nooit hoe hun relatie echt is

Je collega is al zeven jaar samen met haar vent, maar ze tongzoenen nog iedere dag. Ook vallen ze altijd lepeltje-lepeltje in slaap. Tja, zou kunnen. Maar het kan ook maar zo zijn dat ze haar relatie iets rooskleuriger voorstelt dan de werkelijkheid is.

Bijna niemand loopt er graag mee te koop dat het niet altijd rozengeur en maneschijn is in haar relatie. Neem het daarom met een korreltje zout.

We hebben allemaal wel eens gevoelens van twijfels

Als je een tijdje samen bent met je lover, is het onvermijdelijk dat je je af en toe afvraagt of je nog wel samen verder wil. Na een jaar is de grootste spanning er wel af en vraag je je misschien af waar de passie is gebleven.

Als je je relatie dan gaat vergelijken met relaties van mensen die net samen zijn, is het logisch dat jouw verkering misschien een beetje saai lijkt. Terwijl, je kan die vergelijking eigenlijk helemaal niet maken.

Luister alleen naar je eigen hart

Als je jezelf constant vergelijkt, weet je niet meer zo goed wat je zelf eigenlijk voelt. Daarom: vergeet alle meningen van andere mensen. Uiteindelijk is het jouw leven.

Niemand kan voor jou bepalen wat een goede relatie is. En niemand kan weten waar jij precies gelukkig van wordt. Behalve jijzelf.

Diep in je hart weet je wel of je bij je lover wil blijven, of dat je stiekem alweer om je heen aan het kijken bent naar andere mannen (of vrouwen).

Luister alleen naar dat gevoel. En je hebt die verhalen van anderen helemaal niet nodig.

Zo weet je wanneer je moet vechten voor je relatie of wanneer je beter kunt opgeven

Reageer op artikel:
Waarom je je relatie nooit moet vergelijken met die van anderen
Sluiten