Yasmine Esser
Yasmine Esser Love 25 januari 2017

Waarom je met kieskeurig zijn juist Mr. Forever zult vinden

Soms zeggen je vriendinnen dat je te kieskeurig bent, als je verzucht dat je nog steeds de ware Jacob niet hebt gevonden. En ja, geen enkele man lijkt aan je eisenlijstje te voldoen. Maar weet je, dat is ook heel goed, want juist als je kieskeurig bent, zul je de man vinden die jou gelukkig maakt.

Je verdoet je tijd niet met foute mannen of slechte relaties

Bad guys maken geen schijn van kans bij jou, want je hebt inmiddels geleerd dat zij niet Mr. Forever zijn. En dat ze je niet gelukkig gaan maken. Je bent simpelweg te kieskeurig om in hun avances te trappen.

Ook blijf je bespaard van het drama van slechte relaties. Je vriendinnen klagen soms steen en been over hun lovers of de mannen waarmee ze daten. Of ze zitten ermee dat zij en hun lovers langs elkaar heen leven. Maar jij hebt daar geen last van. Allemaal omdat je zulke strenge eisen hebt.

Je hebt geduld

Het duurt misschien even totdat je de man van je dromen hebt gevonden, maar jij hebt geduld. Je hebt geen haast om in een relatie te stappen, aangezien je alleen voor het beste gaat. En op een dag wordt dat geduld uitbetaald. Op een dag vind jij de man die aan al je verwachtingen voldoet, of misschien nog wel beter.

Tegen die tijd – vergeef ons het cynisme – zijn andere relaties misschien weer stukgelopen. Juist omdat anderen niet kieskeurig genoeg waren. Jij hebt geduld en gaat niet voor de eerste de beste. Dat is uiteindelijk de slimste weg om de juiste man te vinden, die ook helemaal voor jou gaat.

Je weet wie je zelf bent

Je kent jezelf, omdat je niet bang bent om alleen te zijn. Tuurlijk is het niet áltijd leuk. Met feestdagen bijvoorbeeld of als je koppels ziet die happy zijn samen. Hand in hand lopen ofzo. Maar daar word je ook weer sterker van.

Als je single bent als twintiger, ben je helemaal zelf volwassen geworden. Daar word je een sterk persoon van, die weet wie ze is en wat ze kan. Misschien heb je gereisd, misschien heb je de beste vriendinnen van het universum en dat is super fijn.

Jij hebt geen man nodig om je identiteit aan te ontlenen. Jij bent jij, ongeacht of er een lover in je leven is. En daardoor weet je juist nóg beter wat je wel en niet wil in een relatie.

Je neemt geen genoegen met minder

Omdat je niet bang bent om alleen te zijn, neem je geen genoegen met minder. Je gaat geen relatie aan met een man die niet bij je past of niet goed voor je is. En al helemaal niet met een man waar je niet echt verliefd op bent.

Tijdens het winkelen of in een gesprek met je moeder kun je prima compromissen sluiten. Maar als het op de liefde aankomt nóóit en dat weet je.

In de liefde kun je nooit te kieskeurig zijn. Je gaat pas voor iemand als je van die persoon houdt en hij van jou. Als je je totaal op je gemak voelt bij hem. En als hij 100 procent voor jou gaat. En zo is dat.

Hier zul je het ongetwijfeld ook mee eens zijn:

Reageer op artikel:
Waarom je met kieskeurig zijn juist Mr. Forever zult vinden
Sluiten