Yasmine Esser
Yasmine Esser Love 8 sep 2018

Waarom je nooit genoegen mag nemen met zomaar een man alleen maar omdat je niet alleen wil zijn

Als single heb je het behoorlijk goed voor elkaar en dat weet je. Maar soms, heel soms, als je vriendinnen midden in de nacht worden opgehaald door hun vriendjes, als je stelletjes hand in hand ziet lopen of als je zin hebt om romantisch te dineren, dan bekruipt je een gevoel van eenzaamheid. Had jij ook maar een man om lepeltje-lepeltje mee te liggen. Maar weet, dat eenzame gevoel is nooit een reden om genoegen te nemen met minder in de liefde.

Als je wéér alleen naar bed gaat, alleen verschijnt op verjaardagen en ondertussen de enige single bent in je vriendinnengroep, kun je best wel eens verlangen naar een relatie. Hoe leuk het ook is om single te zijn. Je vraagt je af of je dan toch maar op een tweede date zult gaan met die man waar je niet echt een klik mee had. Of dat je toch wat vaker naar rechts moet swipen op Tinder. Ben je te kieskeurig? Moet je genoegen nemen met minder? Omdat het als single eenzaam kán zijn? Nee. Nooit,

Diep van binnen weet je heus wel dat je niet bij iemand moet blijven waar je niet écht van houdt. Die je hart niet op hol laat slaan. Iemand die je niet een tikkie nerveus maakt.

Het zal je ongelukkiger maken

Genoegen nemen met minder zal je ongelukkiger maken en dat weet je. Een relatie met een man die het niet is voor jou zal je eenzamer maken dan ooit. Je zult je alleen voelen, in de steek gelaten en bovenal: onbegrepen.

Je weet dat je je maar aan hem zou gaan ergeren. En je weet dat hij, hoe hard hij zijn best ook zou doen, er nooit voor zou kunnen zorgen dat jij je een prinsesje voelt.

Zwicht niet voor het forever alone syndroom

Als je nu genoegen neemt met minder ben je inderdaad niet alleen. Maar wie zegt dat je altijd single zult blijven? Vanwaar die angst om alleen te sterven? Om alleen achter te blijven in het bejaardentehuis later en dat er nooit iemand op bezoek komt?

Waarom ben je zo onzeker? Want dat is het forever alone syndroom, onzekerheid. Waarom denk je dat jij het niet waard bent om een leuke man te vinden? Want je bent het waard. En als je dat zelf gaat inzien, dan zullen de leuke mannen dat ook.

Er zijn heus niet alleen maar bad guys

Als je altijd bad guys in je leven hebt, ben je misschien geneigd om ‘ja’ te zeggen tegen een good guy. Maar je hoeft heus niet de eerste de beste lieve man te accepteren als je hem eigenlijk helemaal niet leuk vindt. Want er zijn heus meerdere goede mannen op de wereld.

Het kan misschien zo lijken dat alle mannen fout zijn, maar dat is gelukkig niet waar. En op een dag zal je een good guy tegenkomen waar je hoofd wel van op hol slaat. En je hart.

Misschien word je hier blij van: Wil een lange relatie maar niet lukken? Dan ben je té knap, blijkt uit onderzoek

Reageer op artikel:
Waarom je nooit genoegen mag nemen met zomaar een man alleen maar omdat je niet alleen wil zijn
Sluiten