Yasmine Esser
Yasmine Esser Love 7 nov 2018

Waarom je nooit spijt mag hebben dat je hebt gedatet met een man die je hart heeft gebroken

Zelfs al is het maanden nadat hij je hart brak, je droomt ’s nachts nog steeds over hem. Je kijkt nog altijd of je hem ziet op straat of in de kroeg. Je bekijkt nog iedere dag geobsedeerd zijn social media. En je haat het, dat hij nog zo je leven beheerst. Maar heb nooit spijt dat je met hem hebt gedatet, want je zult er sterker uitkomen.

Het voelt vreselijk, een gebroken hart. Alle hoop die je had is vermorzeld. En tegelijkertijd lijkt er toch telkens weer nieuwe hoop. Het is zo vermoeiend. En pijnlijk.

Soms voelt het alsof je hier nooit meer uit gaat komen. Of je voor altijd aan hem blijft denken. Dat zelfs als je een andere man ontmoet, je nooit helemaal over deze man heen gaat komen. En dat maakt je wanhopig en verdrietig.

Je bent heel dapper

Toch is het niet goed om spijt te hebben dat jullie hebben gedatet. Spijt zou betekenen dat jullie nooit zouden moeten daten. En misschien voel je je wel naïef, dat je dacht dat het wat kon worden, maar voel jezelf nooit zo. Jullie hebben ook mooie tijden gehad. Je was gelukkig toen je bij hem was. Je genoot.

Je hebt jezelf kwetsbaar opgesteld. Je hebt jezelf open gesteld voor hem. Dat is juist heel dapper. Er zijn genoeg mensen die een muur om hun hart hebben gebouwd omdat ze zich aan niemand durven blootgeven. Maar met een muur vind je nooit de liefde van je leven.

Met een muur kan niemand ooit echt bij jou komen en jij niet bij hem. Als je jezelf toestaat van iemand te houden, ben je altijd kwetsbaar. Liefde is altijd eng. Liefhebben kan niet zonder dat je gekwetst kunt worden.

Misschien denk je nu: dit nooit meer. Misschien denk je: vanaf nu ben ik sterk en ik laat me niet meer kwetsen. Maar zonder het risico is er ook nooit geluk.

Door deze ervaring word je sterker

Je hart is gebroken en het is allesbehalve leuk. Maar door deze ervaring weet je wel beter wat jou wel en niet gelukkig gaat maken. En ook weet je dat je het alleen kan, dat je niet per se een man nodig hebt in je leven.

Het kan zijn dat je nu nog denkt dat je een deel van jezelf hebt verloren toen hij je hart brak. Maar je zult zien dat je jezelf juist terug vindt. Je gaat je vriendinnen weer meer waarderen. Je gaat weer zin krijgen in de dingen die je altijd deed.

En uiteindelijk zul je zien dat je weer droomt. Niet meer over hem, ’s nachts, maar over hoe je wil dat je leven er uit ziet. Je kunt nu juist alles doen wat je wilt, ga er voor.

Misschien ben je ook geïnteresseerd in dit artikel: Als je het niet meer ziet zitten om single te zijn, lees dan ditklaarmetsinglezijn-770x462-2

Reageer op artikel:
Waarom je nooit spijt mag hebben dat je hebt gedatet met een man die je hart heeft gebroken
Sluiten