Yasmine Esser
Yasmine Esser Nieuws 23 sep 2016

Waarom je seks nooit mag verwarren met liefde

Soms kom je iemand tegen en word je meteen naar hem toegetrokken. Je hebt nog nooit zo'n aantrekkingskracht gevoeld. Je wordt duizelig als hij je kust. En na de seks voel je je euforisch, alsof je aangeschoten bent. Maar wees voorzichtig, aantrekkingskracht en seks mag je niet verwarren met liefde.

Hij staart je in je ogen. Indringend en diep. Je zou lust in zijn ogen moeten zien, maar jij verdrinkt en denkt dat het liefde is.

Je wilt liefde. Je wilt het allemaal, groots en meeslepend, het ‘en ze leefden nog lang en gelukkig’. En je hebt geleerd dat liefde passioneel is. Dat liefde aantrekkingskracht is. Dat seks alleen goed is als je van iemand houdt.

Maar dat is niet zo. Het is hard, maar seks is seks en liefde is liefde. Je kunt zielsveel van iemand houden en het minder dan fantastisch tussen de lakens hebben. Je kunt de sterren van de hemel vrijen, zonder dat er ook maar één vlinder bij te pas komt. Je voelt wel kriebels in je buik als hij je aanraakt, maar dat betekent alleen dat je graag aangeraakt wordt, door hem.

Je wilt liefde

Je wílt dat de seks goed is. Maar is het wel echt de beste seks ooit? Misschien is het alleen zo fanfuckingtastic, omdat je dat wilt. Omdat je al je er al je energie en fantasie in stopt.

Beloften na de seks kun je beter met een korreltje zout nemen. It’s the heat of the moment. Als je allebei uitgeteld neervalt na een fantastisch orgasme, weet je niet zeker wat je eigenlijk voelt. Jij zegt dat je wilt dat jullie elkaar vaker zien, dat je het wel serieuzer wilt maken tussen jullie. En hij beaamt alles. Vervolgens laat hij dagen niets van zich horen. En jij begrijpt maar niet wat er mis is gegaan. Daarom: beloftes na de seks kun je maar beter niet al te serieus nemen. Oh, hij meende het heus wel. Op dat moment. Maar later niet meer.

Het is niet raar dat je liefde verwart met seks. Maar wel vervelend, want je houdt jezelf voor de gek. Luister naar je intuïtie en volg je hart.

LEES OOK: Waarom je alleen bij een man moet blijven die echt voor jou gaat

Reageer op artikel:
Waarom je seks nooit mag verwarren met liefde
Sluiten