Waarom je tonic nooit mag overslaan in je beauty routine

Tonic. Een achtergesteld product wat vaak stof ligt te vergaren na aanschaf. Echter brengt tonic een heleboel voordelen met zich mee. Tonic is oorspronkelijk ontwikkeld voor je gezichtsreinigingsroutine om zo overtollig vuil te verwijderen. Perfect dus om je poriën mee te ontstoppen. Wat je moet weten over tonic:

Tonic mag je zowel in de ochtend als in de avond gebruiken

Het is vooral goed om tonic te gebruiken na het schoonmaken van je gezicht. Zo prepareer je je huidje voor de heerlijke crèmetjes die komen gaan. Gebruik je het voor overdag? Breng dan na gebruik van je tonic nog wat zonnebrand aan. Voor de nacht kun je na je tonic het beste een fijn serum gebruiken zodat dit goed kan inwerken tijdens je schoonheidsslaapje.

Tonic is de zachtste manier om je gezicht te exfoliëren

Je ziet het meteen op je watje wanneer je je gezicht met je tonic hebt schoon gemaakt. Er zit een bruin restje op. Dit is alle viezigheid die zich in je poriën heeft verstopt. Dit is vooral goed voor mensen met acné of een gevoelige huid. Aangezien de huid erg gevoelig is kan scrubben er soms voor zorgen dat acné alleen maar erger wordt. Tonic is daar te mild voor en maakt tóch de poriën schoon. En dat voorkomt weer verdere breakouts. Kijk wel altijd uit met tonics die erg sterk naar alcohol/ menthol/ citrus ruiken. Dit wil nog wel eens irritaties met zich meebrengen.

Tonics restaureren de PH waarde van je huid

De PH waarde van de huid wil nog wel eens veranderen door alle middelen die we er tegenaan gooien. Tonic zorgt voor een speciale extra barrière met antioxidanten wat de huid beschermt en de poriën minimaliseert.

Waar wacht je nog op? Zet die tonic maar weer helemaal vooraan op je beautyplankje.

Reageer op artikel:
Waarom je tonic nooit mag overslaan in je beauty routine
Sluiten