Laura Lammertse
Laura Lammertse Nieuws 18 jun 2017

7 x waarom je vader de belangrijkste man uit je leven is

Vandaag is het Vaderdag en daarom tijd om jouw papa even goed in het zonnetje te zetten. Ja, want vergis je niet: je hebt maar één man nodig in jouw leven en dat is je vader. Daarom hier 7 redenen waarom jouw vader de belangrijkste man uit jouw leven is.

1. Hij is jouw allround klusjesman

Ja een alles-in-één-papa heb jij. Fietsenmaker, timmerman, loodgieter en glazenwasser: hij kan het allemaal. En als jij uit huis gaat, dan wordt de papa-verhuis-klusdienst in het leven geroepen. Man, man, man, waar was je zonder deze alles-in-één-papa.

2. Hij geeft jouw de nuchtere mening die jij nodig hebt

Aangezien jij en jouw moeder fantastisch zijn in van een mug een olifant maken, is het soms noodzakelijk dat iemand jou met beide en eerlijke benen op de grond zet. En wie kan dat beter dan jouw vader? Hij zal altijd eerlijk zijn en het beste met jouw voort hebben, ook als dit er soms ietwat bot uit kan komen.

3. Hij begrijpt als geen ander het mannelijke brein

En daarom is het helemaal niet gek dat jij met jouw liefdesproblemen bij hem komt. Waarom doet jouw scharrel nou zo gek en reageert hij ineens niet meer? Papa weet raad en zal zijn eigen ervaringen erbij halen. Hij begrijp hoe dat testosteronbrein werkt en geeft jou de beste adviezen ter wereld.

4. Hij helpt jou met de cijfertjes

Wiskunde, natuurkunde, de financiën en alles met ruimtelijk inzicht en plattegrondjes: jouw vader houdt altijd het overzicht, waar jij nog zoekt naar het nut van deze cijfers. Zonder hem was die Billy boekenkast een stuk schever geworden en had hij waarschijnlijk nét niet in jouw kamer gepast. Oh en was jouw wiskunde examen vast niet gelukt zonder hem.

5. Hij vertelt je altijd hoe mooi je bent

Zelfs zonder make-up vindt hij jou prachtig om te zien. Bij hem hoef je je niet te bewijzen, want dat heb je al gedaan op het moment dat je op de wereld kwam. Hij vindt jou prachtig en dat zal hij je ook vaak genoeg vertellen.

En hij zal het dan ook alle mannen die jij aan hem voorstelt even goed checken en keuren voor jou. Hij blijft jouw beschermengel en zal er alles aandoen dat er geen enkele vent, maar dan ook echt niemand, jou pijn zal doen. Daddy knows best.

7. Hij zal je altijd als zijn kleine meisje beschouwen

Hoe oud je ook bent: jij zal altijd zijn kleine meisje zijn. Een vader-dochter relatie is iets magisch en dat koestert hij. Samen lachen, samen gek doen en samen genieten van het leven. Kleine meisjes worden groot, maar jij niet in zijn ogen.

Kortom: jouw vader zal jou altijd op nummer 1 zetten en zorgen dat je het beste van het beste verdiend. Zonder twijfel is dit daarom de belangrijkste man in jouw leven is. Geef hem vandaag een extra dikke knuffel, hij heeft het verdiend.

Lees ook: Dit zijn dé perfecte geurtjes voor vaderdag

Reageer op artikel:
7 x waarom je vader de belangrijkste man uit je leven is
Sluiten