Waarom je van ’s ochtends sporten gezonder én succesvoller wordt

Ben jij zo'n jaloersmakend persoon die altijd vroeg wakker is, fris opstaat en meteen energie heeft om te sporten? Dan mag je in je handen knijpen. En als je je nooit in het zweet werkt op de vroege ochtend, is het misschien tóch een idee om een keer extra vroeg uit de veren te gaan.

Je hebt je avond helemaal voor jezelf

Je kunt ’s avonds doen wat jij wilt. Is dat op de bank chillen? Ga je gang. Vraagt een vriendin of je mee gaat eten bij dat leuke, nieuw restaurantje? Dan hoef je je nooit meer schuldig te voelen omdat je eigenlijk in de sportschool zou moeten staan, want jij hebt vanmorgen al aan je conditie en kracht gewerkt.

Je hebt een snellere stofwisseling

Als je dertig minuten tot een uur gaat sporten metéén als je wakker wordt, verbrand je drie keer zoveel vet dan wanneer je op een ander moment gaat sporten. Dat blijkt uit verschillende onderzoeken. Bovendien krijgt je hele metabolisme een boost als je in het ochtendgloren sportief doet. Dat betekent dat je gedurende de hele dag meer verbrandt. Of meer kan eten, het is maar hoe je het wilt bekijken.

LEES OOK: 9 tekenen dat jij ab-so-luut geen ochtendmens bent

Je bent succesvoller

Wie ’s ochtends sport krijgt meer gedaan op een dag. Normaal is vierentwintig uur veel te weinig, maar nu lijkt het of je dagen veel meer uren hebben. Het is niet voor niets dat succesvolle mensen als Anna Wintour – hét opperhoofd van de mode-industrie – iedere dag om vijf uur opstaat om te tennissen. Oké, vijf uur is wel erg vroeg, maar een driekwartier of een uurtje eerder opstaan en je yogamatje uitrollen mag ook.

Je gaat écht

Hoe vaak gebeurt het niet dat je na een lange dag je workout skipt? Want je bent zó moe, dat je het echt verdient om een avondje op de bank te liggen. Een andere keer word je last minute mee gevraagd naar een etentje, de bioscoop of een feestje en besluit je spontaan dat je ook wel een andere keer kunt sporten. Ooit een date gehad ’s ochtends voor werktijd? Hoogst waarschijnlijk niet. Sta op, vlieg naar de sportschool en krijg een killer body.

Reageer op artikel:
Waarom je van ’s ochtends sporten gezonder én succesvoller wordt
Sluiten