Waarom je van slapen in een koele kamer knapper wordt

We zijn allemaal dol op slapen. Heerlijk je bedje induiken en de volgende dag fris en fruitig opstaan. Vrouwen nemen hun slaap dan ook meer dan serieus, want we worden immers mooier van een goede nachtrust. Maar het gaat niet alleen om het aantal uren maar ook op de temperatuur. Sleeping beauty's opgelet: slapen in een koele kamer maakt je nóg knapper.

Vrouwen willen niets liever dan knapper dan knap worden. We letten daarom op wat we eten, hoe we ons opmaken, hoe we ons kleden en of we genoeg slapen. We geloven allemaal heilig in rust, reinheid en regelmaat. Maar we zijn er nu achter dat we pas écht knap worden van slapen in een koele kamer:

Een koele kamer zorgt ervoor dat je er langer jong uit blijft zien

Uit onderzoek dat is gedaan door Natuurgeneeskundige arts en bestseller auteur Nasha Turner, is gebleken dat als je in een kamer warmer dan 21 celsius slaapt, je je lichaam afremt om zich op natuurlijke wijze af te koelen. Je houdt niet alleen het natuurlijke proces tegen maar ook slaap je minder goed en wordt er minder melatonine afgegeven. Het stofje wat je onder andere nodig hebt om goed te slapen.

En laat melatonine nou ook het meest cruciale stofje zijn dat anti-aging hormonen afgeeft. Wanneer dit stofje wordt vrijgegeven ’s nachts, na blootstelling aan totale duisternis, zal het lichaam qua temperatuur dalen.

Deze daling van de temperatuur zorgt er voor dat je lichaam de niveaus van je groeihormoon – een belangrijk anti-aging hormoon – harder gaat rond pompen. En hoe meer er van dit hormoon vrijkomt in je lichaam, hoe jonger jij je voelt en eruit ziet.

De daling van de temperatuur zorgt er ook voor dat je lichaam minder cortisol produceert gedurende de nacht. Cortisol is een hormoon wat voor stress en gewichtstoename zorgt. Twee dingen waar we niet mooier van worden en ook zeker niet gezonder.

Slaap poedelnaakt

Als je naakt slaapt geef je je lichaam de kans om natuurlijk af te koelen. Want als je zonder kleding slaapt is het voor je lichaam makkelijker om haar eigen temperatuur te reguleren. Laat die schattige pyjama maar voor wat het is. Bovendien vindt je lover het vast niet erg als je all nude naast hem kruipt.

Reageer op artikel:
Waarom je van slapen in een koele kamer knapper wordt
Sluiten