Laura Lammertse
Laura Lammertse Nieuws 9 mrt 2018

8 x waarom jij en je beste vriendin erger zijn dan dat ene koppel

Iedereen kent zo'n stel. Zo eentje die aan elkaar vastgegroeid lijkt. Handjes vast, kleffe bedoening en als je ze dan eens zonder elkaar ziet dan zien ze eruit als een peuter waarvan je het snoepje hebt afgepakt. Maar hoe erg dat er misschien soms ook uitziet, jij en je beste vriendin zijn eigenlijk erger dan zo'n koppel.

Het lijkt wel alsof ze dezelfde persoon zijn geworden, die twee. Sinds de dag dat zij elkaar hebben ontmoet zijn ze niet meer van elkaar zijde geweest. Maar geef toe, hoe vaak ga jij over straat zonder je beste vriendin? Lees hier waarom jij en je bestie minstens zo klef zijn:

1. Één blik is voldoende

Één blik zegt meer dan duizend woorden en dit is zeker van toepassing op jou en je BFF. Waarom woorden gebruiken als je elkaar toch wel begrijpt. Kost alleen maar meer energie, plus het feit dat mensen jullie dan ook verstaan en daarom óók begrijpen. Dit is iets voor alleen jou en je vriendin.

2. Jullie plannen een toekomst samen

Zoals echte stelletjes, zijn ook jullie samen een toekomst aan het plannen. Jullie kinderen zullen samen opgroeien en met een beetje mazzel krijgt de één een jongetje en de andere een meisje en gaan ze later trouwen. Zo komen jullie nooit meer van elkaar af en eindigen jullie in hetzelfde bejaardentehuis. Wat een prachtige toekomst, nu al zin in.

3. Jullie haten dezelfde mensen

Het maakt niet uit of zij jou persoonlijk iets hebben aangedaan of niet. Ze hebben jouw beste vriendin pijn gedaan of geïrriteerd en daarmee ook jou. Zo simpel is het en dit gaat niet veranderen. Haar haat is jouw haat.

4. Ze zijn jouw plus één

Een feestje, bruiloft, tentamen inzage; overal waar jij gaat is ze jouw plus één. Wie zei dat je een relatie nodig hebt om een plus één te hebben? Wij niet hoor.

5. Je staat achter ál haar beslissingen

Ja, ook als het domme beslissingen zijn. Je had haar nog zo gewaarschuwd en toch nam ze de beslissing. Maakt niet uit, jij blijft achter haar staan.

6. Jullie zijn op elk online (en offline) platform aan het kletsen met elkaar

Whatsapp, Facebook messenger, Snapchat: jullie praten op alles en vaak ook tegelijkertijd. Ja, soms is het écht nodig om een foto te sturen, of via Facebook iets te delen. Meestal gaan al deze gesprekken over andere onderwerpen, maar dat maakt niet uit, want jullie kunnen elkaar prima bijbenen. Overigens is het geen overbodige luxe als jullie dit doen terwijl jullie in dezelfde ruimte zitten.

7. Jullie beginnen hetzelfde te praten

Jullie gebruiken dezelfde vocabulaire, zinnen, stopwoordjes en praten op dezelfde manier. Als een buitenstaander z’n ogen dicht doet dan heb geen geen idee wie er nou daadwerkelijk praat.

8. Jullie zijn niet jaloers op jullie andere vrienden

Zij hebben toch niet wat jullie hebben. En dat zullen ze ook nooit krijgen. Helaas pindakaas.

Jij een je BFF zijn een typische gevalletje in voor- en tegenspoed, tot de dood jullie scheidt. En eerlijk: daar kan geen klef stelletje aan tippen.

Misschien nog wel een reden waarom jullie zo’n goede vriendschap hebben lees je hier:Waarom mensen die vloeken de allerbeste vrienden zijn

Reageer op artikel:
8 x waarom jij en je beste vriendin erger zijn dan dat ene koppel
Sluiten