Yasmine Esser
Yasmine Esser Life 24 jun 2016
Leestijd: 2 minuten

Waarom kletsen op je werk héél goed voor je is (en ook je baas happy maakt)

Laat dit artikel even aan je baas zien. Want dit is je vrijbrief om gewoon lekker te blijven kletsen onder werktijd. Dat is namelijk niet alleen goed voor jou, maar ook voor je werk. Kletsen tijdens je werk maakt iedereen gelukkig.
Bazen houden er meestal niet van als je veel praat. Misschien heb je een baas die er niets van zegt als jij en je lieftallige collega’s bespreken wat jullie dit weekend gaan doen, maar jullie wel met haar blikken probeert te doden. Of op z’n minst seint dat jullie beter kunnen stoppen met praten en weer aan het werk moeten gaan.

Of misschien heb je een baas die gewoon zegt waar het op staat. En uitspraken doet als: ‘Gaan we weer aan het werk dames?’ Toch is kletsen met je collega’s heel positief. Laat dat maar aan je leidinggevende weten.

Je werkt harder

Uit onderzoek blijkt dat je harder werkt als je collega’s niet alleen je collega’s zijn, maar ook je vrienden. En dat is niet alleen omdat je graag samenwerkt met je vrienden. Je ligt ook sneller op één lijn.

Niet goed je best doen, betekent dan ook niet alleen dat je manager boos wordt, maar ook dat je een vriend teleurstelt.

Je houdt langer dezelfde baan

Je collega’s maken een belangrijk deel uit van je dag, van je werkweek en daarmee van je leven. Als je leuke collega’s hebt, waarmee je het naar je zin hebt, ben je daarom eerder tevreden met je baan. En je gaat minder snel op zoek naar ander werk.

Zelfs als je bijvoorbeeld graag meer wilt verdienen. Werkgevers houden van loyale werknemers. Bovendien is het beter voor het bedrijf als er niet te veel verloop is onder de werknemers. Score!

Je meldt je minder vaak ziek

Want als je off day hebt, weet je dat je lieve collega’s je wel kunnen opvrolijken. Je bent liever met hen, dan alleen thuis onder een deken. En als je verkouden bent, sleep je jezelf toch naar je werk, omdat je je werkvriendinnen niet in de steek wilt laten. Jullie zijn er voor elkaar en dat betekent heel veel.

LEES OOK: 19 x betekenisvolle blikken die je werk BFF en jij uitwisselen tijdens het werk

Reageer op artikel:
Waarom kletsen op je werk héél goed voor je is (en ook je baas happy maakt)
Sluiten