Omani McDaniels
Omani McDaniels Love 17 mrt 2016

Waarom mannen de reden zijn, dat mannen en vrouwen niet echt vrienden kunnen zijn

Het is heerlijk om mannen de schuld te kunnen geven van dingen in het leven, zelfs als het eigenlijk niet terecht is. Maar in dit geval mag het. Platonische vriendschappen zijn namelijk uitzonderlijker dan de meesten denken. Waarom ze zo uitzonderlijk zijn? Nou, door mannen natuurlijk.

Gewoon vrienden

Platonische vriendschappen. We willen allemaal geloven dat het mogelijk is. Er zijn ook op dit moment meisjes die dit lezen, die tegen zichzelf zeggen: ‘Het kan écht, ik heb zo’n vriendschap’. Maar alleen dat jij het als platonisch ziet, betekent het niet dat hij dat ook zo ervaart.

Meestal zijn het de vrouwen die bepalen of de relatie vriendschappelijk wordt. Maar het zijn de mannen die uiteindelijk moeten kiezen of die vriendschap een eerlijke, platonische vriendschap is. Volgens Scientific American zijn platonische vriendschappen slechts een camouflage voor stille, borrelende verlangens.

Veel vrouwen hebben platonische relaties met mannen, waarvan de man nog altijd met hen naar bed zou willen. Tenminste, als de vrouw aangeeft het ook te willen. Platonische vriendschappen lijken alleen mogelijk, omdat de vrouw niet instemt met de man’s wens om een seksuele relatie aan te gaan. De man legt zijn seksuele verlangens aan de kant om nog met de vrouw om te blijven gaan. Het verlangen is niet weg, het is alleen weggestopt. Maar als er alcohol in het spel zit, dan komen al die verborgen verlangens naar boven en komt die seksuele spanning weer bovendrijven.

De schuld van de man

Onderzoekers aan de Universiteit van Wisconsin-Eau Claire hebben een onderzoek uitgevoerd met 88 man-vrouw platonische relaties. Hen werd gevraagd hoe zij naar hun relatie keken. Wat bleek? De behoefte aan seks werd op een laag pitje gezet, maar het pitje stond nooit uit.

Om een vriendschap écht platonisch te laten zijn, is het noodzakelijk dat de man geen seks wil met de vrouw. Als de man meer waarde hecht aan de vriendschap, dan aan zijn seksuele verlangens naar haar, is het mogelijk om een echte, pure, vriendschappelijke relatie te hebben.

Niet getreurd. Je hoeft nu niet naar al je mannelijke vrienden te kijken en bang te zijn dat ze op een willekeurig moment hun geslachtsdeel uit hun broek halen. Maar wees ook niet naïef bij het maken van nieuwe vriendschappen. En weet je nou met volle zekerheid dat jij een makker te pakken hebt die niets van jou wil, behalve je geweldige persoonlijkheid. Koester hem dan.

LEES OOK: Dit is waarom goede vrienden net zo belangrijk zijn als je dagelijkse portie lichaamsbeweging

Reageer op artikel:
Waarom mannen de reden zijn, dat mannen en vrouwen niet echt vrienden kunnen zijn
Sluiten