Yasmine Esser
Yasmine Esser Life 12 dec 2015

Waarom mensen die moeite hebben met ‘nee’ zeggen juist het leukst zijn en het meeste durven

Moeite hebben met 'nee' zeggen kan best irritant zijn. Als je je hele weekend opgeeft om het zusje van je vriendin te helpen verhuizen bijvoorbeeld. Maar het goede nieuws: mensen die geen 'nee' zeggen zijn juist de meest spontane en succesvolle mensen. Zeg daar maar volmondig 'ja' op.

Je durft meer

Als je moeite hebt met ‘nee’ zeggen, kom je vanzelf in situaties terecht die je stiekem wel eng vindt. Je wordt als het ware gedwongen om uit je comfortzone te stappen. Maar daardoor heb je ook geleerd om je angsten te overwinnen. Inmiddels vind je niets meer écht eng.

Je bent spontaner

En impulsiever. Als een vriendin op vrijdagmiddag oppert om á la minute een roadtrip te maken naar het buitenland, dan pak jij je koffer. Wil je lover naar dat feest, dan zoek je meteen je partyoutfit op. Je denkt niet te lang na, wat jou tot een spontaan en relaxt persoon maakt.

Je bent leuk gezelschap

Want jij zegt geen ‘nee’ tegen nog een wijntje. En ook geen ‘nee’ tegen een afzakkertje in een andere kroeg. Bovendien ontmoet jij steeds weer nieuwe mensen. Mensen vinden het leuk om bij jou in de buurt te zijn, want je bent grappig, gezellig en altijd wel in om door te gaan.

Je hebt een beter seksleven

Want als je lover voorstelt om wat nieuws uit te proberen zeg jij geen ‘nee’. En je voelt je ook niet schuldig als jullie de auto aan de kant van die verlaten weg parkeren…

Je komt verder in het leven

Niet alleen pak je die extra klusjes op je werk gewoon aan, je zegt ook sneller ‘ja’ als er een nieuwe uitdaging voorbij komt. Tuurlijk vind je het best spannend om van baan te veranderen of om promotie te maken, maar jij doet het gewoon. Je geeft niet toe aan je angsten of onzekerheden. Geen ‘nee’ zeggen brengt jou veel verder dan mensen die wel weigeren.

LEES OOK: Waarom vrouwen die hakken dragen sexy, elegant en goed in bed zijn

Reageer op artikel:
Waarom mensen die moeite hebben met ‘nee’ zeggen juist het leukst zijn en het meeste durven
Sluiten