Waarom mensen die vloeken een grotere vocabulaire hebben

Houd jij er ook zo van om na elk woord een scheldwoord te plaatsen? Uiteraard, want vloeken is fijn. Veel mensen associëren mensen die vloeken met onwetende, ongeschoolde individuen. Maar die beleefde slaapverwekkers hebben het mooi mis.

Mensen die vloeken vinden namelijk creatieve manieren om hun gevoelens te uiten én ze hebben ook nog eens een grotere woordenschat.

Grotere vocabulaire

Mensen die veel vloeken worden snel veroordeeld. Maar uit onderzoek is naar voren gekomen dat zij er niet van alles uitfloepen wegens een tekort aan woordenschat, maar juist omdat ze er bewust voor kiezen om zich op die wijze te uiten. Er is zelfs gebleken dat mensen die veel scheldwoorden gebruiken een grotere vocabulaire hebben.

Het onderzoek is uitgevoerd door psychologen Timothy Jay en Kristin Jay van Marist College en Massachusetts College of Liberal Arts. Er zijn 43 respondenten gebruikt tussen de 18 en 22 jaar. Van de 43 respondenten waren 30 vrouwelijk. Alle deelnemers werd gevraagd om binnen zestig seconden zoveel mogelijk scheldwoorden te bedenken. Vervolgens werd hen gevraagd om binnen zestig seconden zoveel mogelijk dierennamen te bedenken. Hierdoor konden de onderzoekers een indicatie krijgen van hun algemene woordenschat en interesse in taal.

Er is een totaal van 533 scheldwoorden uit het onderzoek gekomen. Met een kleine hoeveelheid niet heel bekende, maar erg inventieve scheldwoorden zoals ‘cum dumpster’ en ‘ass pirate’.

Communicatieve vaardigheden

Mensen die scheldwoorden vaak in de mond nemen hebben naast een grotere woordenschat ook een creatievere manier van emotie tonen. Zij laten zich niet belemmeren door wat sociaal acceptabel is en voelen zich vrij om hun gevoelens direct te uiten.

Verontschuldigen is niet meer nodig. Vloeken is deel van de taal van je emotie. Het uitroepteken in je gesproken zin. De bevestiging van je standpunt. Het puntje op je i. Omarm je ietwat ongemanierde vorm van communiceren.

LEES OOK:Waarom mensen die vloeken de allerbeste vrienden zijn

Reageer op artikel:
Waarom mensen die vloeken een grotere vocabulaire hebben
Sluiten