Yasmine Esser
Yasmine Esser Life 17 okt 2018

Waarom mensen die vroeger altijd 6’jes haalden nu het succesvolst zijn

Je ouders en leraren konden nooit écht over je cijfers klagen, want je haalde netjes een voldoende. Maar ze vonden het wel jammer dat je nooit een hoger cijfer haalde dan een zes. Toch is er goed nieuws, de zesjesstudenten van vroeger zijn namelijk de uitblinkers van nu.

Ja, de succesvolste mensen haalden vroeger maar matige cijfers op school. Oud-president George W. Bush bijvoorbeeld. En Mark Zuckerberg en Steve Jobs hebben hun studie zelfs niet eens afgemaakt. Hoge cijfers zeggen blijkbaar niet alles.

Je kunt prioriteiten stellen

Je deed veel verschillende dingen, van een bijbaantje tot allerlei activiteiten in je studievereniging. Daardoor lukte het niet altijd om een hoger cijfer te scoren. Maar je hebt daardoor ook geleerd wat écht belangrijk is en wat nog wel even kan wachten. En zeg nou zelf: hoe belangrijk is een hoog cijfer eigenlijk? Je hebt namelijk netjes al je tentamens gehaald.

Je hebt meer werkervaring

Je was namelijk al vroeg aan het werk. Niet al je baantjes leverden direct relevante werkervaring op, maar je hebt er wel waardevolle dingen geleerd. Hoe je collegiaal bent bijvoorbeeld. Of wat je kunt doen als je het niet eens bent met je baas. Toen je écht aan het werk ging wist jij al hoe je kunt omgaan met moeilijke situaties.

Je werkt efficiënt

Jouw motto is: waarom zou je ergens meer tijd en energie in stoppen dan nodig is? En daar heb je groot gelijk in. Jij kunt super efficiënt werken en hebt daarom meer tijd over om andere klusjes aan te pakken. Je doet alles drie keer zo snel dan je collega’s en dat valt je baas ook op.

Je volgt je eigen pad

Niet het pad wat de school en je ouders voor je hadden uitgestippeld. Je denkt zelf na en je bent ook niet te beroerd om te zeggen als je het ergens niet mee eens bent. Met deze instelling kom je uiteindelijk het verst in het leven.

Je bent een levensgenieter

Laten we eerlijk zijn, je stak tijdens je studie heus niet ál je tijd in bijbanen en netwerken. Je hebt ook best genoten. Je ging uit met vriendinnen, had vriendjes en dan weer niet, ging uit eten en boekte spontaan een stedentrip. Ja, jij kunt van het leven genieten. En laat dat nou het aller-allerbelangrijkste zijn in het leven. Bovendien willen mensen zich graag omringen met mensen die lol maken.

Ja, jij zult het ver schoppen. Hoera voor de 6’jes.

LEES OOK: 17 redenen waarom je beste vriendin de leukste boyfriend ooit zou zijn

Elite Daily

Reageer op artikel:
Waarom mensen die vroeger altijd 6’jes haalden nu het succesvolst zijn
Sluiten