Redactie
Redactie Gezondheid 5 sep 2019
Leestijd: 3 minuten

Waarom je minder zin in seks hebt

Dat je naar dit artikel zoekt komt waarschijnlijk omdat 1. je minder zin in seks hebt of 2. dat je partner minder zin in seks heeft. Wil je weten wat de mogelijke oorzaken van een lager libido zijn? Lees dan verder, want Beautify zet verschillende oorzaken op een rij.

Allereerst, grote kans dat het compleet normaal is dat je minder behoefte aan seks hebt. In veel relaties heb je de eerste periode meer seks dan pak ‘m beet een jaar later. Mocht je toch ongerust zijn, lees dan de volgende punten en bespreek het eventueel met een huisarts/seksuoloog.

Oorzaken waarom je minder zin in seks kunt hebben

Hé, het is in ieder geval oké als je een lager libido hebt. Je hoeft je niet direct zorgen te maken, maar je kunt wel achterhalen waar de oorzaak ligt en hoe je het op kunt lossen. Wie weet is het een combinatie van verschillende oorzaken. De volgende zaken hebben in ieder geval invloed op je lichaam en je seksuele behoeftes:

1. Relatieproblemen

Gaan je liefje en jij door een zware periode? Dan is het niet gek dat je minder behoefte hebt aan intiem zijn met elkaar. Het is dan vaak niet in één keer op te lossen, het heeft tijd nodig.

2. Stress

Stress is niet alleen een aanslag op je lichaam, het is in sommige gevallen ook een aanslag op je relatie. Je steekt vooral energie in problemen of zaken waar je tegenaan loopt. Het is begrijpelijk dat je seksleven dan niet het eerste is waar je aan denkt.

3. Angst

Ben je bewust of onbewust bang om betrapt te worden? Dat anderen je horen als je seks hebt? Dat je zwanger wordt? Een SOA oploopt? Angst kan in dat geval een grote factor zijn. Het is dan helemaal niet gek dat je moeite hebt om opgewonden te worden.

4. Prestatiedruk

Een grote mood killer is prestatiedruk. Het idee dat je moet presteren, dat je iets misschien niet goed doet, dat je niet sexy bent, noem het maar op. Dit heeft invloed op je libido. Als je dit gevoel regelmatig hebt, is het niet gek dat je minder zin in seks hebt.

5. Libido verschil

Heeft de ene persoon in de relatie meer zin in seks dan de ander? Dringt diegene aan om toch seks te hebben? Dan is het niet gek dat je door het verschil in libido en aandringen nog minder zin in seks krijgt.

6. Vermoeidheid

Wie weet geef je op een ander vlak dan je relatie heel veel. Dat kost je veel energie, waardoor je op den duur vermoeid kunt raken. Vermoeidheid is één van de oorzaken waardoor je libido minder hoog is dan je gewend bent.

7. Medicijnen en anticonceptie

Lees eens de bijsluiten van medicijnen en/of anticonceptie. De kans is aanwezig dat je daar iets leest over een verminderd libido. Bespreek met de huisarts of er een oplossing kan komen.

Meer over seks:

Reageer op artikel:
Waarom je minder zin in seks hebt
Sluiten