Lotte Nijborg
Lotte Nijborg Love 31 aug 2015

Waarom mooie vrouwen niet altijd kiezen voor de allerknapste man

Misschien heb je het wel eens meegemaakt, je speurt lekker Instagram af en vervolgens kom je op een account terecht van een super mooie vrouw. Echt zo'n vrouw waarvan je een spontane girl crush krijgt. En dan zie je dat ze een relatie heeft. Met een man. Een man die niet helemaal qua uiterlijk matcht bij de prachtige looks van de dame (hallo Beyoncé en Jay-Z). Een harde gedachte, maar schaam je niet, we hebben het allemaal wel eens gedacht.

Er zijn natuurlijk ook van die amazing stelletjes die alles hebben: de looks, het geld, het leven. Maar wij zochten uit waarom mooie vrouwen vaak toch een minder mooie man als vriend hebben.

Wat vrouwen écht willen

Het is een bekend stereotype, vrouwen zouden alleen maar mannen willen die geld hebben en een modelwaardig lichaam. Maar in de realiteit blijkt dit toch echt anders te zijn. Vrouwen willen een man die verantwoordelijkheid neemt voor zijn acties. Een man die liever emotioneel bijdraagt aan de relatie dan financieel. Geld is niet de beslissende factor voor een geslaagde relatie, het gaat de vrouwen toch echt om de persoonlijkheid van de man. Natuurlijk is een knappe man met een goed banksaldo mooi meegenomen, maar wij vrouwen kijken echt wel verder dan dat.

Media en maatschappij

Ook de media en de maatschappij van tegenwoordig spelen een grote rol bij het uiterlijk van vrouwen. Steeds meer wordt vrouwen opgelegd hoe zij er nou eigenlijk zouden moeten uitzien en aan welke normen zij allemaal zouden moeten voldoen. Constant worden vrouwen omringd door beelden van prachtig slanke dames, terwijl iedere vrouw prachtig is zoals zij is. Met een spleetje tussen de tanden of met striae, iedere vrouw is uniek en daardoor ontzettend mooi. Mannen daarentegen hebben minder last van invloed van de media over de standaard van hun uiterlijk. Wanneer mannen zich vaak druk zouden maken om hun uiterlijk, zou dit hen een stuk minder mannelijker maken.

Zelfverzekerd

Vrouwen vallen op het innerlijk en ja oke, het uiterlijk heeft ook een meespelende factor. Vrouwen die een partner hebben die minder knap is dan zij, voelen zich vaak zelfverzekerder. Maar dat wij vrouwen daar alleen maar op gefocust zijn is niet waar. Looks brengen geen geld in het laatje, tenzij je vriend natuurlijk super model is. Maar waar het om gaat is dat je van hem houdt om wie hij is, of hij nou kleiner is dan jou of minder haar heeft, je houdt van je lief omdat hij je gelukkig maakt. En hij laat jou nog mooier voelen dan dat je al bent. Én dat, is alles waard, looks of niet.

Reageer op artikel:
Waarom mooie vrouwen niet altijd kiezen voor de allerknapste man
Sluiten