Yasmine Esser
Yasmine Esser Life 11 dec 2015

Waarom nagelbijters succesvoller én gezonder zijn

Misschien is het soms best frustrerend om nagelbijter te zijn. Als je de mooi gelakte nagels van je vriendinnen ziet bijvoorbeeld. Toch kun je het niet helpen, je stopt telkens weer je vingers in je mond. Gelukkig zijn er ook voordelen aan nagelbijten. Jij bent namelijk succesvoller én gezonder. Nice!

Je bent succesvoller

Nagelbijters zijn namelijk perfectionistisch. Werkgevers houden van mensen die altijd alles tot in de puntjes geregeld willen hebben. Onderzoekers van de Universiteit van Montréal ontdekten dit toen ze 48 proefpersonen observeerden. ‘Nagelbijters zijn gevoelig voor emoties als frustratie, ongeduld en ontevredenheid als ze hun doel niet bereiken. Ook zijn ze sneller verveeld,’ zeggen de onderzoekers. Even op je nagels bijten is een snelle beloning als je bepaalde dingen niet zo perfect hebt gedaan als je zou willen. Nagelbijters zijn kritisch, zowel op zichzelf als op anderen. En ze kunnen goed presteren onder druk. Dit gaat jou ver brengen in het leven.

Je bent nergens vies van

Toegegeven, er zitten best wat bacteriën onder je nagels, hoe hygiënisch je ook bent. Maar jou kan dat eigenlijk helemaal niets schelen. Je bent niet bang om vies te worden. Ook niet tussen de lakens…

Je bent gezonder

Wanneer was je voor het laatst ziek? Écht ziek? Waarschijnlijk al best een poos geleden, want door al die bacteriën krijgt je immuunsysteem een boost. Van al die potentieel schadelijke kiemen gaat je lichaam namelijk antistoffen aanmaken. Dat werkt eigenlijk net als sommige vaccins. Je wordt dan ingeënt met een deel van het virus, waardoor je lichaam tegen de infectie gaat vechten. Hallo healthy life.

LEES OOK: 13 typische vrouwendingen die we in de ochtend doen

Reageer op artikel:
Waarom nagelbijters succesvoller én gezonder zijn
Sluiten