Yasmine Esser
Yasmine Esser Love 10 feb 2016

Waarom Nederlandse vrouwen liever een good guy willen dan een macho man

Die ongrijpbare man geeft je knikkende knieën. Elke keer dat hij je aanraakt, even nonchalant met zijn hand je arm aanstoot. Je wordt warm van binnen, je komt niet meer uit je woorden, je lijkt wel een puber. Hij is niet goed voor je, maar je wilt hem toch. Hoewel, diep van binnen weet je best dat je uiteindelijk voor een good guy zult gaan.

De aandacht van de foute, macho man is verslavend. Telkens denk je dat je genoeg hebt gehad. Maar als hij daar dan weer is, wil je hem toch weer. En je wilt telkens meer. Eerst was zijn aandacht genoeg, maar nu wil je hem helemaal.

Toch weet je diep van binnen wel dat hij niet de ideale man is. Dat hij leuk is voor het avontuur, maar geen blijvertje. Uiteindelijk wil je toch een betrouwbare man. Uiteindelijk is een good guy de ideale man.

Uiteindelijk wint de good guy het altijd

Dat blijkt ook uit onderzoek van onderzoeksbureau Kien in opdracht van Axe onder 1032 Nederlandse mannen en vrouwen tussen de 18 en 34 jaar. 85 procent van de ondervraagde Nederlandse vrouwen vindt de sterke, stoere machoman niet passen bij het beeld van hun ideale man.

50 procent van de vrouwen wil het liefst een man die vurig, betrouwbaar en tevreden met zichzelf is. Veruit de meeste vrouwen in Zuid-Nederland (63 procent) geven mannen de tip mee om vooral zichzelf te zijn, dat maakt hen het meest aantrekkelijk.

Vrouwen in het westen zijn het meest kritisch op het uiterlijk

Vrouwen uit Oost-Nederland vinden humor bij een man bijna twee keer zo belangrijk als vrouwen in Noord-Nederland. In Noord-Nederland zien vrouwen de ideale man als ‘sportief’. Dames uit het zuiden duiken het liefst de kroeg in met een sociale man die makkelijk is in de omgang.

Vrouwen uit het westen van Nederland zijn wel wat kritischer op de looks van een man. In het Noorden van Nederland lijkt uiterlijk de minst grotere rol te spelen. Vrouwen uit West-Nederland willen daarnaast graag een man die niet bang is om zijn gevoelige kant te laten zien.

LEES OOK: Een man met deze 15 gewoontes is écht hubby material en laat je hart iedere dag smelten

Reageer op artikel:
Waarom Nederlandse vrouwen liever een good guy willen dan een macho man
Sluiten