Lotte Nijborg
Lotte Nijborg Love 5 mei 2015

Waarom nerdie vriendinnetjes de beste vriendinnetjes zijn

Het hebben van een nerdie vriendin is geweldig. Je staat er misschien niet zo vaak bij stil, maar aan die nerdie vriendin heb je soms nog het meeste van allemaal. Ze begrijpen als geen ander de waarde van vriendschappen en zijn er stiekem ook heel goed in. En wel om de volgende redenen:

Ze vergeet nooit jullie afspraak

Je krijgt niet een half uurtje van te voren een slap belletje dat ze toch eigenlijk echt eerst haar paper moeten afronden. Nee. Nerdie vriendinnen hebben alles goed op een rijtje, plannen als geen ander en zorgen dus ook voor echte girltime wanneer je ze ziet. En niet het halve werk.

Wanneer ze van beauty en fashion houdt, heeft ze waarschijnlijk van alles wat

Ja, nerdie betekent niet meteen onaantrekkelijk en dat ze geen kaas heeft gegeten van fashion en beauty. Grote kans dat ze alle soorten nagellak heeft voor de goede orde en ook van alle kledingstukken minimaal één stuk heeft. Ideaal om eens de klerenkast van door te spitten wanneer je een feestje hebt. En dan hebben we het nog niet eens over hoe ordelijk haar kledingkast wel niet moet zijn.

Ze rekent super snel uit hoeveel iedereen moet betalen

Nooit meer die ellende waarbij de rekening niet compleet is en iedereen toch echt zijn bedrag heeft ingelegd. Een suffe bijkomstigheid, maar hoe vaak brengt het wel niet ongemakkelijke situaties met zich mee in vriendengroepen?

Ze kan alles van een realistische kant benaderen

‘Ja, je mist je ex, maar laten we alles eens op een rijtje zetten. Als je het nou eens zo en zo bekijkt, dan is er toch echt meer negatief dan positiefs aan die jongen? Het is praktisch wetenschap.’ Oh, we love her.

Vijf minuten betekent vijf minuten

Hoeveel vriendinnen heb jij wel niet die áltijd te laat komen. ‘Ik zit nu op de fiets!’, terwijl ze eigenlijk nog hun haar staan te föhnen? Je bent niet de enige. Maar hoe heerlijk is het om die ene vriendin te hebben die gewoon altijd op tijd is? Dan alleen nog zorgen dat je zelf op tijd komt..

Reageer op artikel:
Waarom nerdie vriendinnetjes de beste vriendinnetjes zijn
Sluiten