Waarom onze nagels sneller groeien dan ooit te voren

Dat onze nagels groeien, dat weten we uiteraard allemaal. Maar wist je overigens dat de snelheid van de groei van onze teen/vinger nagels in de afgelopen zeventig jaar met wel meer dan een kwart is gestegen. Say what. Maar hoe komt dit nou eigenlijk?

Dit komt uit ons moderne dieet ladies. Wij eten namelijk veel meer proteïne, meer vlees, meer eieren en groenten.

Zo hebben studenten van University North Carolina hun test vergeleken met een test uit 1938 die door studenten van Oxford University is gedaan. En daar kwam naar voren dat onze teennagels nu gemiddeld met twee millimeter per maand groeien. Terwijl in de jaren dertig dit 1.65 millimeter was. En onze vingernagels groeien met 3.55 millimeter per maand.

Naast de versnelling van de groei zijn er misschien ook andere dingen je nog niet wist over je nagels. Dit delen we graag. Want wist je bijvoorbeeld dat:

1. Nagels sneller groeien bij mannen

Uit onderzoek is gebleken dat de nagels van mannen sneller groeien. De enige uitzondering is tijdens de zwangerschap.

2. Nagelbijten onychofagie heet

Het heeft niet alleen een wetenschappelijke naam maar is ook de meest voorkomende nerveuze gewoonte.

3. Nagels sneller groeien in de zomer dan in de winter

Dit komt doordat in de zomer de groeisnelheid onder invloed van meer zonlicht toeneemt. Vingernagels groeien mede hierdoor ook sneller dan teennagels omdat deze vaak meer licht en lucht krijgen.

4. Nagelriemen een doel hebben

Het beste is om ze niet te verwijderen. De nagelriem houdt namelijk het vocht vast en helpt om bacteriën uit het lichaam te houden.

5. Je nagels even moeten ‘ademen’ tussen twee manicures in

Om je nagels gezond te houden, is het het beste als je ze niet al te vaak lakt. Het harde stuk op de top van je vinger is namelijk levend weefsel en hier is zuurstof voor nodig.

Reageer op artikel:
Waarom onze nagels sneller groeien dan ooit te voren
Sluiten