Waarom organische beautyproducten meer geld kosten, maar het ook zeker waard zijn

Hoe komt het nu toch dat de verzorgingsproducten uit de natuurwinkel stukken duurder zijn dan de verzorgingsproducten die we bij de drogist halen? Je zal misschien denken dat het absurd is om zoveel meer geld uit te geven aan de 'natuurlijke variant', maar het heeft wel degelijk nut. Waarom zijn ze nu zoveel duurder en wat maakt nou eigenlijk dat we er stiekem best wel wat geld tegenaan mogen gooien?

Houdbaarheid

Wanneer je ziet dat een verzorgingsproduct minimaal zes jaar houdbaar is, mag je dit zeker zien als een rode vlag. Natuurlijk, het is prettig dat je product lekker lang meegaat en dat je zo niet te hoge kosten maakt op het gebied van verzorging. Echter id het wel belangrijk om in te zien dat die houdbaarheid niet zomaar ergens vandaan komt. Net als met voeding blijft iets langer houdbaar met voldoende E-nummers. Maar waarom zouden we E-nummers op ons gezicht willen smeren als het niet hoeft?

Samenstelling

Om verder te gaan op de ingrediënten, is het je wel eens opgevallen dat verzorgingsproducten bij de drogist vaak als eerste water/aqua op de ingrediëntenlijst hebben staan? Veel van deze crèmes bestaan vaak uit 80% water. En daar betaal je dan voor. Met biologische en natuurlijke producten zit er vaak maar weinig water in de producten en juist veel van de goede ingrediënten. Daardoor heb je ook nog eens minder nodig van het natuurlijke product dan wanneer je een product smeert wat voornamelijk uit water bestaat.

Productiekosten

Veel organische lijnen maken kleine oplages een hebben een kleinere productie in het algemeen. Bedrijven die veel geld hebben kunnen de productiekosten laag houden door ingrediënten in grote getallen aan te schaffen. Daarbij wordt bij grote bedrijven veel door machines gedaan, wat óók weer geld bespaart op het betalen van werknemers. Waarom is het het dan toch waard om te gaan voor organische producten? Omdat het goed is voor je gezondheid en de gezondheid van de aarde. Een win-win volgens ons.

Aanrader? Wij zijn enorm van de Grown Alchemist. Heerlijke producten en ze staan ook nog eens prachtig op je badkamerplankje.

Reageer op artikel:
Waarom organische beautyproducten meer geld kosten, maar het ook zeker waard zijn
Sluiten