Yasmine Esser
Yasmine Esser Beauty & Style 9 september 2017

Waarom regen de grootste vijand is voor vrouwen met krullen en slag

Vrouwen met steil haar lopen of fietsen nonchalant over straat als het regent, maar jij checkt allereerst de buienradar of de buienalarmapp voor je ook maar één stap over de drempel zet. De regen is namelijk jouw grootste haarvijand.

Het pluist

Dat is sowieso al je nummer één haarstruggle in het leven, maar als de luchtvochtigheid hoog is, is er al helemaal geen redden meer aan. Wat je ook voor voorzorgsmaatregelen neemt, je haar piekt alle kanten op.

Je ware haarstijl komt boven water

Omdat je je haar dag in dag uit stijl maakt met een stijltang, denkt iedereen dat je van nature rechte lokken hebt. Maar de regen maakt jouw haar springerig en piekerig waardoor de ware aard van je haar aan het licht komt. ‘Huh? Heb jij slag?, hoor je de hele dag. Ehm, ja.

De stylingproducten maken je haar vies

Om je krullen in toom te houden, of om je slag wat te accentueren, ben je vanmorgen lekker in de weer geweest met stylingproducten. Een beetje lak om het af te maken. Oké, een beetje veel haarlak. Maar nu de regen je haar heeft aangeraakt, krijgt je haar ineens een vieze look. Wat eerst super shiny en glamoureus leek, is nu het kapsel van een zwerver.

Maar, je neemt je voorzorgsmaatregelen

Je gaat de deur niet uit zonder paraplu, zal nooit een jas zonder capuchon kopen en je hebt altijd een kam en wat mini-stylingproducten in je tas zitten. En als het echt giet en je moet ergens enigszins normaal verschijnen – denk: niet als een poedel – neem je zelfs een petje of hoed mee voor onderweg. Het leven van een vrouw met krullen of slag is niet makkelijk, maar je weet er inmiddels mee om te gaan.

LEES OOK: Ja hoor! 21 typische problemen die alleen vrouwen hebben

Reageer op artikel:
Waarom regen de grootste vijand is voor vrouwen met krullen en slag
Sluiten