Yasmine Esser
Yasmine Esser Love 31 dec 2018

Waarom samen met je lover brak zijn véél fijner is dan alleen

Brak zijn is geen pretje. Maar als je samen met je lover kampt met hoofdpijn en lamlendigheid dan is het allemaal ineens een stuk dragelijker. Eigenlijk is het best wel fijn om vandaag lekker tegen hem aan te kruipen.

Je krijgt geen verwijtende blikken of opmerkingen

Er is niemand die tegen je zegt dat je dat laatste glaasje niet had moeten nemen. Je zit samen in hetzelfde schuitje. Je accepteert van elkaar dat je even niet je stralende zelf bent.

Jullie kunnen elkaar om de beurt vertroetelen

Eten, drinken en paracetamolletjes voor elkaar halen, dat is pas echte liefde. Bovendien verlang je als je je niet goed voelt extra naar veiligheid. Je voelt je een beetje kwetsbaar en wilt niets liever dan warmte en liefde. Wat is er dan heerlijker dan tegen je lover aankruipen en samen te chillen? Inderdaad, niets. Gewoon op de bank een filmpje kijken en veel te vet eten naar binnen werken.

Je hebt meer zin in seks

En na de film blijken jullie ineens heel veel zin in elkaar te hebben gekregen. Zo lang tegen iemand aanliggen laat niemand koud. Hij begin je zachtjes te strelen en het eindigt in een stomende vrijpartij. Hoewel er geen wetenschappelijk bewijs is dat je opgewonden raakt van een kater, is er in het Engels wel een naam voor het fenomeen: Alcohol Myopia. Het komt er op neer dat je je nog meer op één ding kunt concentreren en aan één ding kunt denken: seks.

Je kunt herinneringen ophalen

Je stelt elkaar vragen als ‘hoe laat kwamen we thuis?’, want dat kun je je écht niet meer herinneren. En je laat elkaar bizarre foto’s zien van gisteravond. Gek, je weet helemaal niet meer dat je een soort van gecrowdsurft hebt.

Je hoeft je niet anders voor te doen dan je je voelt

Opdoffen met make-up? Eh, niet vandaag. Tuurlijk vinden we dat allemaal heerlijk, maar vandaag is onze look lekker naturel. Vindt hij stiekem ook prachtig. Jullie bestellen ook zonder morren pizza en blikjes cola. Goede voornemens komen volgend jaar wel weer.

LEES OOK: Dit zijn de allerleukste films en series van 2015 op een rijtje

Mens Health

Reageer op artikel:
Waarom samen met je lover brak zijn véél fijner is dan alleen
Sluiten