Lotte Nijborg
Lotte Nijborg Love 7 aug 2015

Waarom single vrouwen echt niet allemaal op zoek zijn naar een prins op het witte paard

Voor mannen zou het makkelijk zijn als wij vrouwen een plakker op onze hoofd hadden met onze status: single of bezet. Single mannen gaat het in eerste instantie eigenlijk maar om één ding: is ze single of is ze bezet?! Maar als het antwoord single is, waarom wordt er dan altijd vanuit gegaan dat we op zoek zijn naar een prins op het witte paard?

Een single status kun je nou eenmaal niet over één kam scheren. Laten we het even opsommen: ja, je kunt single zijn en op zoek zijn naar een relatie. Maar het kan ook zijn dat je nét uit een relatie komt en helemaal niet toe bent aan een nieuwe man. Of je hebt net mislukte date 99 gehad waardoor je het wel even goed vindt zo, of je bent single en je hebt totaal geen behoefte aan een man.

Nee, wij vrouwen zijn als we single zijn echt niet allemaal op zoek naar een nieuwe prins op het witte paard. Iemand die wil dat we thuiskomen om te koken, of die onze tijd opeist. Ook al kan het heel leuk zijn, single zijn is dat ook.

Je kan alles zelf bepalen en hoeft nooit verantwoording af te leggen

Jij bepaalt alleen zelf hoe je je tijd indeelt. In een relatie hou je toch rekening met hem. Er gaat tijd aan hem op, tijd die je nu heel anders kunt besteden. Je hoeft nooit verantwoording af te leggen hoelaat je thuis komt, of waar je bent. Je kunt gaan en staan waar je wil. Geen vervelende familiebezoekjes, of verplichte etentjes waar jij mee moet als partner. Nee hoor, de tijd is van jou alleen, en je kunt er mee doen wat je maar wil. Heerlijk.

Er is nog genoeg tijd om handjes vast te houden

Maar nu loop je liever even je pad alleen. Het kan altijd nog. Het hoeft niet nu. Soms is het lekker om echt even helemaal je eigen ding te hebben. Je eigen keuzes te maken. Niet aan iemand vastgeplakt te zitten. Leren wie je bent, en hoe je op je eigen benen kan staan. Je eigen huis, eigen kledingkast en alle ruimte voor jezelf. Dat handjes vasthouden op de bank komt later wel, toch?

Je maakt als single dingen mee die je anders nooit zou meemaken

Het is niet altijd leuker als je iemand hebt. Je komt nu op plekken waar je anders nooit was geweest, je ontmoet mensen die je anders nooit had ontmoet, en je maakt keuzes die je anders nooit had gemaakt. Het leven is leuk en heeft al genoeg leuks voor jou alleen. En oké, ervaringen delen is fijn maar het kan ook met je vriendinnen. Daar heb je niet altijd een man voor nodig.

Soms het heerlijk om alleen met jezelf bezig te zijn

Je hebt een carrière, een geweldige vriendengroep, een fijne familie. Allemaal dingen waar jij je op wil focussen. Soms wil je op kantoor doorgaan tot midden in de nacht, soms wil je alleen maar series kijken, soms wil je je bed niet uitkomen en soms wil je alleen maar meezingen op de door jouw gekozen muziek. En hoe heerlijk is het als je dat gewoon een tijdje kunt doen?

Single zijn is prima. En nee, we hoeven dus niet altijd gelijk aan de man. En nee, we zijn niet wanhopig. Laat ons lekker leven.

Reageer op artikel:
Waarom single vrouwen echt niet allemaal op zoek zijn naar een prins op het witte paard
Sluiten