Yasmine Esser
Yasmine Esser Life 8 feb 2016
Leestijd: 2 minuten

Waarom sloddervossen de állerslimste mensen zijn

Ben jij het type dat haar jas in een stoel gooit in plaats van op de kapstok te hangen? Die een tas heeft vól prullaria? En een huis dat is ontploft door post, tijdschriften, kleding, schoenen en afwas? Dan ben je niet alleen een sloddervos, maar ook nog eens onwijs slim. Yep, steek die maar in je zak. Slimme mensen zijn namelijk niet zo pietje precies als het op opruimen aankomt. Je huis is een rommel, maar in je binnenkamer is alles perfect op orde.

Je ziet orde in chaos

Het belangrijkste is dat jij nog precies weet waar alles ligt. Je sleutels smijt je namelijk al-tijd op je salontafel en je schoenen slingeren standaard in de gang. Oké, soms kun je even een topje niet vinden, maar je weet zéker dat het bij de berg kleding ligt die in een hoek van je slaapkamer groeit. Het is dan misschien wel een chaos, maar het is wel een geroutineerde chaos. En jij bent in staat om regelmaat te zien in wanorde. Dat is een eigenschap die niet iedereen heeft, alleen slordige en slimme mensen.

Je stelt prioriteiten

Tja, dingen opruimen heeft nou niet bepaald jouw prioriteit. Jij weet prima wat eerst gedaan moet worden en wat gewoon net wat minder belangrijk is. Het gevolg is dat al je aandacht gaat naar andere dingen dan je huis uitmesten of de spullen op je bureau sorteren. Je bed opmaken? Waarom zou je?

Je bent creatiever

Out of the box denken gaat nou eenmaal beter als niet alles er kaarsrecht bij staat. Of als je altijd maar in je comfortzone blijft. In een rommelige omgeving, kun je je creativiteit beter de vrije loop laten, dat ontdekten Amerikaanse wetenschappers. Ongeordende plekken inspireren mensen om zich los te maken van tradities en dat levert verrassende en verfrissende ideeën op.

Je vergeet vaak de tijd

Je bent soms zo geconcentreerd aan iets bezig dat je de tijd vergeet. En ja, dan heb je ineens geen tijd meer om op te ruimen. Want, prioriteiten hè.

Je multitaskt

Twee dingen tegelijk doen kun jij als een pro. Je bent super snel. Het enige probleem is dat het niet altijd heel netjes gebeurt…

Je staat altijd open voor nieuwe ideeën

Je bent niet halstarrig. Je gelooft in jezelf, maar je staat ook open voor de mening van anderen. Samen kom je tot nieuwe inzichten. Bovendien hoor je graag wat er speelt in de wereld en in je omgeving. Zo leer je weer nieuwe dingen en wordt je eigenlijk steeds slimmer.

LEES OOK: Dit is waarom samen eten met vriendinnen je vriendschap sterker maakt

Reageer op artikel:
Waarom sloddervossen de állerslimste mensen zijn
Sluiten