Waarom sommige mannen van lang en anderen van kort haar houden

Het ene vriendje krijgt een halve paniek aanval wanneer je er de puntjes vanaf wil knippen, de ander vraagt je waarom je niet gewoon eens een bob knipt. Mega handig al die verdeelde meningen, want wat willen die mannen nou van ons? Dit is blijkbaar waarom sommige mannen zo van lange lokken houden, en andere mannen van korte koppies:

Lang haar

Mannen die van vrouwen met lang haar houden zijn zonder meer mannen die het graag bij het oude schoonheidsideaal houden. Lange lokken staan natuurlijk al een eeuwigheid voor vrouwelijkheid. Grappig genoeg stralen lange lokken ook een andere boodschap naar de mannen uit, namelijk gezondheid en vruchtbaarheid.

Hm.. Toch een beetje oldschool, maar we kunnen ons er ook wel iets bij voorstellen. Kinderen herkennen meisjes vaak ook aan lange haren en jongetjes aan korte haren. Het is nu eenmaal een bekend fenomeen in de meeste culturen. Wordt je man dus een beetje onrustig van een kleine knipbeurt? Dan is hij misschien stiekem nog wel een beetje ouderwets (P.S: check voor de grap eens of zijn moeder vroeger/nu ook lang haar heeft/had).

Kort haar

Vrouwen met kort haar worden vaak geadoreerd door het feit dat ze te lijken weten wat ze willen. Is dat kort haar? Dan doen ze dat. Ze stralen iets stoers uit. Iets eigenzinnigs. De mannen die hier van houden zijn gek op een vrouw met pit. Denk maar terug aan Twiggy.

Twiggy was niet alleen mooi, maar ook badass omdat ze koos voor een jongenskapsel (in die tijd). Mannen lopen tegenwoordig toch ook rond met de raarste halve opgeschoren knotjes? Wat houdt ons dan nog tegen om het kort te knippen? Mocht je het altijd al eens hebben overwogen, weet dan dat mannen in ieder geval nooit om de verkeerde reden om je look zullen vallen. Waarschijnlijk zien ze je alleen maar als een stoere chick, wat natuurlijk geheel niet onprettig is.

Maar als we eerlijk zijn gaan het natuurlijk uiteindelijk allemaal om wat je uitstraalt. Haar is leuk, maar je uitstraling is nog veel waardevoller. En gelukkig is die niet afhankelijk van je haarlengte.

Reageer op artikel:
Waarom sommige mannen van lang en anderen van kort haar houden
Sluiten