Inga Stoit
Inga Stoit Nieuws 12 mei 2018

Aha! Dit is dus waarom iedereen uit elkaar gaat: uit elkaar gaan werkt namelijk aanstekelijk

Wanneer je om je heen kijkt zie je zoveel stelletjes die uit elkaar gaan. Het lijkt tegenwoordig de meest normale gang van zaken. Zien scheiden - doet scheiden. Zo blijkt uit onderzoek. Aha, wellicht is dit de verklaring voor al die verbroken relaties.

Bij elkaar weggaan lijkt makkelijker dan bij elkaar blijven. Het verbreken van een relatie werkt aanstekelijk. Zo blijkt uit onderzoek. Als jij vrienden uit elkaar ziet gaan, heb jij in jouw relatie 75 procent kans hetzelfde te doen. En zelfs vrienden van vrienden die het uitmaken, bezorgen jou 33 procent kans op een break-up. Herken aan deze signalen hieronder wanneer jouw relatie stuk dreigt te lopen.

1. Je twijfelt over de offers die je voor jouw relatie maakt

Wanneer je in een relatie bent, kan je niet alles maken waar alleen jij zin in hebt. Je hebt rekening te houden met de ander en op dit moment heb jij daar geen trek meer in.

Je bent het zat altijd maar rekening met de ander te houden en vindt het spijtig dat je dit voorheen zo vaak gedaan hebt. Je hebt een stukje van je eigen zeggenschap en tijd ingeleverd en dat wil je nu terug. Het is van jou, niet van jullie gezamenlijk.

2. Je mist je vriendinnen

In het begin was hij de enige die jij wilde zien. Je had aan hem alleen genoeg en miste hem wanneer jullie niet samen waren. Je ging je vriendinnen minder zien en die begin jij nu te missen. Jullie meidenavonden waren altijd zo gezellig en die vinden nu nog maar amper plaats.

Je voelt je eenzaam naast hem, want jouw vriendinnen zien elkaar wel nog, maar jij hebt andere ‘verplichtingen’. Je baalt ervan en stelt jezelf een leven voor zonder hem, waarin je veel vrije tijd overhoudt voor leuke dingen.

3. Je mist je vrijheid

Spontaan afspreken met vriendinnen zit er niet meer in. Vriendlief verwacht je thuis en hij zal het niet waarderen als jij hem laat wachten. Je hebt iemand om rekening mee te houden en daarmee lever jij je vrijheid in.

Daarnaast ben je hem continue uitleg verschuldigd, je moet altijd laten weten waar en met wie je bent. Begrijpelijk, want hij is gewoon geïnteresseerd in jouw dag, maar jij vindt het irritant en doet liever je eigen ding. Je hebt geen zin meer in hem continue te hoeven informeren.

4. Je vraagt je af hoe het is om met iemand anders te zijn

Wanneer je relatie goed zit, doe je dit niet. Dan komt het niet in je hoofd op om over andere mannen te fantaseren. Wanneer je verliefd bent heb je alleen ogen voor je eigen man en wanneer die ogen beginnen af te dwalen, weet je dat er iets mis gaat. We doelen daarmee niet op de hotties die iedere vrouw spot. Maar wanneer jij andere mannen wel echt heel erg interessant gaat vinden, is dit wellicht een teken dat jouw relatie op een einde loopt.

5. Die relatie is wat men van jou verwacht

En daarom heb je ‘m ook. Althans, dat is wat jij jezelf nu afvraagt. Je wordt ouder dus het is normaal dat jij een vriendje hebt, toch? Toen jou ouders vroeger jong waren was het heel gebruikelijk vroeg in een relatie te stappen. Zij kijken er dan ook gek vanop wanneer je vertelt dat jij en je lover uit elkaar zijn.

Als je vooral bij je lover bent, omdat het makkelijk is, in jouw ogen zo hoort of wanneer je bang bent om alleen te zijn, weet je dat je intenties niet goed zijn. En dan is het slim hier over na te denken. Is je relatie het nog waard?

Wellicht was het gewoon echt niet meant to be tussen jullie. Dat geeft helemaal niets. Maar als je een van de signalen herkent en je wil er nog wel voor gaan, weet dan dat je nog voor je relatie kan vechten.

Dat al je vrienden een punt achter hun relatie zetten, betekent natuurlijk niet dat je dat ook hoeft te doen. Uit elkaar gaan werkt aanstekelijk, maar blijf je wel altijd afvragen hoeveel je van je lover houdt. En hoeveel je dat waard is.

Iedere week alles over liefde, seks en relaties in je inbox? Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief

[contact-form-7 id=”122608″ title=”Nieuwsbrief”]

Ps. Sla [email protected] in je adresboek op, anders mis je ons misschien.

Reageer op artikel:
Aha! Dit is dus waarom iedereen uit elkaar gaat: uit elkaar gaan werkt namelijk aanstekelijk
Sluiten