Joke-Jiers Botma
Joke-Jiers Botma Love 10 nov 2015

Waarom verliefd worden op een boekenwurm een zegen is

Gek genoeg is het nog steeds niet populair om een boekenwurm te zijn. Laat staan om verliefd te worden op 'zo'n nerd'. Ben jij nog single? Duik dan snel een keer de bieb in om een boekenwurm aan de haak te slaan. Het zijn namelijk écht de mooiste mensen om een relatie mee op te bouwen.

Uit onderzoek dat is gehouden in 2010 in Amerika is gebleken dat hoe meer een kind wordt voorgelezen, of zelf leest, des te beter hun ‘theory of mind’ zich ontwikkelt.

‘Theory of mind’ is het vermogen om een beeld te vormen van het perspectief van een ander en indirect ook van jezelf. Een goed ontwikkelde ‘theory of mind’ zorgt voor een empathisch vermogen dat zeer is ontwikkeld. Daardoor ben je wijzer, kun je je makkelijker aanpassen en heb je meer begrip voor een ander. Allemaal eigenschappen die op het eisenlijstje staan voor je toekomstige hubby nietwaar?

Ze praten niet tegen je, maar spreken tegen je

Volgens de studie genaamd ‘What Reading Does For the Mind’ door Anne E. Cunningham van de University of California, Berkeley, zorgt lezen ervoor dat het vocabulaire van kinderen een stuk groter en beter wordt. Ook bleek uit deze studie dat dat niveau niet kan worden behaald door schoollessen.

Dit zorgt ervoor dat een boekenwurm jou als geen ander dingen kan uitleggen en je veel kan bijleren over de Nederlandse, of misschien zelfs wel, buitenlandse taal. Hij is in staat om een gesprek naar een hoger niveau te tillen. Niets leuker dan een man die een woordenschat heeft waar je ‘u’ tegen zegt. En bovendien zal ook jij hier veel van leren.

Boekenwurmen kunnen zich als geen ander verplaatsen in jouw schoenen

Mensen die lezen hebben een groter empathisch vermogen. Dit hebben ze te danken aan de vele boeken die ze hebben gelezen waarin ze zich steeds weer in een ander hoofdpersoon moesten verplaatsen. Én geen enkel hoofdpersoon is hetzelfde. Daardoor hebben lezers geen last van kortzichtigheid en hebben ze geen veroordelend karakter. Hij zal zich daardoor moeiteloos kunnen verplaatsen in jouw schoenen en je het advies geven dat jij écht nodig hebt. Geloof ons, een man met een groot empathisch vermogen is iets waar je de hele relatie profijt van zult hebben.

Ze weten zich goed te uiten, zowel schriftelijk als mondeling

Wij vrouwen klagen vaak over de man die moeilijk zijn emoties kan uiten. We kunnen zelf nogal emotioneel zijn en dat kan soms botsen met het rationele karakter van een man. Maar de boekenwurmen hebben hier geen last van. Ze weten zich goed te uiten, en niet alleen mondeling. Verbaas je niet als je Whatsappjes, of zelfs brieven krijgt, waarin hij haarfijn uitlegt wat hij voelt in een bepaalde situatie. Je zal nooit meer gefrustreerd raken over zaken die niet uitgesproken zijn.

LEES OOK: 4 prima logische redenen om mannen met brillen te gaan daten

Reageer op artikel:
Waarom verliefd worden op een boekenwurm een zegen is
Sluiten