Karlijn van Spankeren
Karlijn van Spankeren Love & Seks 3 jul 2019
Leestijd: 3 minuten

Dit is waarom je wil dat jouw vriendinnen achter je relatie staan en hoe je daarvoor zorgt

Wanneer jij je nieuwe lover voorstelt aan je vriendinnen hoop je maar één ding: dat ze elkaar mogen en elkaar tolereren. En hoewel het natuurlijk het belangrijkst is dat jíj blij bent met je liefje, is het toch mooi meegenomen als jouw girlsquad hem of haar accepteert en achter jouw relatie staat. Maar wat als dit niet het geval is?

Het laatste wat je wil is dat jouw vriendinnen niets goeds te zeggen hebben over je relatie. En dan denk je misschien ‘ach, ik laat het van me afglijden’, maar zo’n lover vs. vriendinnen battle gaat bij niemand in de koude kleren zitten.

Waarom je wil dat je vriendinnen achter je relatie staan

Als je vriendinnen niet lekker klikken met je partner, dan zet dat jou in een ontzettend ongemakkelijke positie. Jij bent dat meisje in het midden en dat heeft een aantal gevolgen.

1. Het brengt je aan het twijfelen

Het zet je toch aan het denken, als een vriendin (of meerdere vriendinnen) tegen je zegt dat ze jouw relatie maar niks vindt. Wat ziet zij dat jij niet ziet? Heb je ergens een hele grote rode vlag gemist? Hoe je het ook went of keert, je staat toch minder zeker in je relatie dan dat je eerst deed.

2. Je wordt telkens voor de keuze gesteld

Omdat jouw vriendinnen en je partner niet door één deur gaan kom je telkens voor dezelfde keuze te staan: ga je iets doen met je vriendinnen of met je liefje? Je kan jezelf niet in tweeën splitsen, dus probeer je het zoveel mogelijk af te wisselen.

3. Het verslechtert (soms) de vriendschap

Je vriendinnen zitten er niet op te wachten dat jij met je lover aankomt, dus kom je minder vaak of voel jij je niet begrepen als het over de liefde gaat. Heel vervelend, want als dit lang duurt ontstaan de eerste barsten in de jullie vriendschap.

Hoe los je dit op?

Alles kan opgelost worden, ook de issues die je vriendinnen met jouw relatie hebben. Door de volgende drie dingen te doen verdwijnt al het gedoe als sneeuw voor de zon.

1. Luister naar je vriendinnen

Ga ervan uit dat je vriendinnen het beste met je voor hebben, dus luister naar wat ze zeggen. Misschien kan het probleem dat zij met je relatie hebben zo uit de lucht worden geholpen.

2. Bedank je vriendinnen voor hun eerlijkheid

Waarschijnlijk is het voor je vriendinnen een hele stap geweest om eerlijk te zeggen dat ze niet achter je relatie staan, ga hier dus voorzichtig mee om. Bedank ze voor hun eerlijkheid en laat ze uitspreken. Een goed gesprek doet wonderen.

3. Volg je gevoel

Wij vrouwen voelen dingen aan, dat is één van de voordelen van het vrouwenbestaan. Luister naar alle kanten van het verhaal en maak daarna een weloverwogen beslissing. Voelt alles goed? Laat je dan niet gek maken door je vriendinnen. Heb je er een naar onderbuikgevoel bij? Dan is het misschien tijd om een stapje terug te doen. Luister vooral naar je eigen instinct.

Lees ook: 6 dingen die alleen geniale en briljante vriendinnen weten over een relatie

Elite Daily

Reageer op artikel:
Dit is waarom je wil dat jouw vriendinnen achter je relatie staan en hoe je daarvoor zorgt
Sluiten